Kunst en Cultuur

Beginnerscursus film bij Fade-in’80

PAPENDRECHT – De Papendrechtse Videoclub Fade-in’80 start op 5 maart een beginnerscursus “Maken en monteren van films”. Tijdens 7 les avonden worden de basisprincipes behandeld o.a. camera -instellingen,bewegingen en statieven, kadrering en compositie, licht en geluid, algemene kennis van computer en montageprogramma. Ook maakt men tijdens de extra club avonden kennis met het werk van de leden van de video-club, variërend van een leuke vakantiefilm tot interessante documentaires. Er is ook aandacht voor nieuwe ontwikkelingen die er voor de amateurfilmer zijn.

Er wordt gewerkt in kleine groepjes. De cursussen worden gegeven op maandagavond van 19.30 tot 22.00 uur in het leslokaal op de Kinderboerderij “De Papenhoeve” aan de Admiraal de Ruyterweg 1a in Papendrecht.

De docent en de begeleiders zijn allemaal ervaren filmers. U leert werken met een gebruiksvriendelijk Nederlandstalig montage programma en bent u thuis aan het oefenen en komt u er zelf niet uit, dan is er een eigen helpdesk.

De kosten voor de basiscursus zijn 60 euro per persoon. Enige kennis van en ervaring met computergebruik is noodzakelijk. Meer informatie is te vinden op de website www.videoclubpapendrecht.nl. Vrijblijvend langskomen op maandagavond kan ook.