Kunst en Cultuur

Cursus filosofie

PAPENDRECHT – Vanaf donderdag 20 september zijn er bij de Volksuniversiteit Papendrecht vijf bijeenkomsten voor de cursus ‘Filosofie’. Filosofie betekent in deze cursus het zoeken van antwoorden op devraag: Aan de hand van welke denkers, filosofische stromingen en welke thema’s kunnen wij onszelf en de tijd waarin wij leven begrijpen?

De ideeën van grote denkers uit zowel het verre- als meer recente verleden zijn van blijvende waarde. Erasmus, Spinoza, Rousseau, Kant, Marx, Tocqueville, Arendt e.a. bieden inzichten in veel aspecten van het leven. Gezien de beschikbare tijd worden keuzes gemaakt. Gekozen wordt voor een aantal denkers en thema’s met belang voor de actualiteit en de persoon van de cursist. De twintigste eeuw heeft een rijkdom aan ideeën opgeleverd en zijn veel vragen aan de orde gesteld over thema’s als vrijheid, macht, gelijkheid, levenskunst, populisme, rechtvaardigheid etc. De filosofie denkt ook na over de toekomst; mondialisering, diversiteit, moraal, verbondenheid, bezieling.

De cursus bestaat uit 5 lessen van 10.30 tot 12.30 uur en kost € 72,50. Inschrijven kan via www.vupapendrecht.nl of door te bellen naar 078-6154764 (tijdens de schoolvakantie slechts beperkt bereikbaar)