PAPENDRECHT – Ze komen er weer aan, de 10 mooiste dagen van het jaar: De Nationale Voorleesdagen! Zo ook bij de Bibliotheek AanZet. Van 23 januari t/m 2 februari wordt door middel van de leuksteactiviteiten nóg meer aandacht geschonken aan voorlezen aan baby’s, peuters en kleuters.

Schuif bijvoorbeeld aan bij het Voorleesontbijt, ga zingend en dansend op reis door het Prentenboek van 2019 Een huis voor Harry tijdens de interactieve workshop van Zingen & Zo of geniet van een mooi verhaal van handpop Mo. Kom je ook langs in Bibliotheek Papendrecht?

Voorleesontbijt – op woensdag 23 januari kunnen kinderen en ouders aanschuiven bij het Voorleesontbijt. Daarbij wordt een interactieve workshop georganiseerd door Zingen & Zo. Het ontbijt begint om 09.00 uur (vooraf aanmelden).

Interactieve workshop van Zingen & Zo – tijdens de workshop van Zingen & Zo op woensdag 23 januari van 10.30 tot 11.15 uur gaan kinderen op avontuur door Een huis voor Harry. Al zingend, dansend en toneelspelend beleven ze de mooiste dingen en duiken ze in de wereld van emoties. Dit is dezelfde workshop als tijdens het Voorleesontbijt. Doe mee! (vooraf aanmelden)

Mo leest voor – bij Mo leest voor op woensdag 30 januari maak je kennis met onze speciale gast Mo, een wel heel bijzondere pop! Van 10.30 tot 11.30 uur vertelt Mo samen met Monique Pijl een mooi verhaal uit de Prentenboek TopTien.

Voorlezen is een feest!
Het voorlezen van een verhaaltje of het bladeren in een prentenboek zorgt voor het maken van herinneringen bij kinderen. Ook heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Daarom vinden ook dit jaar De Nationale Voorleesdagen weer landelijk plaats. In 2019 is dit van 23 januari t/m 2 februari. Een huis voor Harry van Leo Timmers is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019. Dit boek en de andere boeken uit de Prentenboek TopTien staan landelijk centraal bij de vele activiteiten tijdens De Nationale Voorleesdagen.