Kunst en Cultuur

Dutch Swing College Band

By 11 februari 2019 februari 13th, 2019 No Comments

PAPENDRECHT – Op zondagmiddag 17 februari is er in theater DeWillem een optreden van de DSCB, getiteld 100 Years Of Jazz!

In 1917 werd in New York de eerste 78-toeren jazzplaat opgenomen door de OriginalDixieland Jass Band uit New Orleans. Een jaar later veroverde de nieuwe muzieksoort ook Europa. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog werd op 5 mei 1945 de Dutch Swing College Band opgericht. Het orkest geldt als hét visitekaartje van de Nederlandse jazz.

De Dutch Swing College Band viert het 100-jarige bestaan van de jazzmuziek. Hiervoor putten de musici uit een selectie van hoogtepunten uit de traditionele jazz, aangevuld met hits uit het meer dan 70-jarige repertoire van de DSCB. Verfrissende arrangementen in de onmiskenbare DSCB-sound worden gespeeld door een energiek, verjongd orkest. Muzikaal vuurwerk.

Voorafgaand aan deze voorstelling is er ook een lekkere en gezellige High Tea. Op het menu staan: saucijzenbroodje, kaasbroodje, bon-bon, zalm sandwich, sandwich Old Amsterdam, wram ham/roomkaas, muffin, choco eclair, luxe gebakje en natuurlijk onbeperkt koffie en thee. Aanvang 12.30 uur, Entree € 15,75. Je kunt de kaarten voor de high tea tegelijk met de kaarten voor de DSCB bestellen, maar uiterlijk maandag 11 februari.