Kunst en Cultuur

Salon des Vacances in WdZ

PAPENDRECHT – Dinsdagavond 19 maart was er in theater De Willem een Salon des Vacances, een Franse vakantiebeurs. Leerlingen uit de 3e klassen havo, vwo en gymnasium van het Willem de Zwijger College uit Papendrecht hadden zich voor het vak Frans verdiept in een vakantiebestemming waar de Franse taal wordt gesproken. Er waren stands ingericht om reizen naar deze gebieden te promoten.

Met behulp van posters, films, presentaties, attributen, drankjes, hapjes en een op maat gemaakte folder, werden de (groot)ouders, broertjes en zusjes –al dan niet in het Frans- naar de meest exotische en mondaine Franse vakantieoorden zoals Guadeloupe, Tahiti, Ile Maurice, La Martinique, Madagascar, Canada, La Réunion, Les Seychelles en Guyane Francaise gepraat.

De stands, die bemand werden door enthousiaste leerlingen, waren met veel passie en creativiteit ingericht. Met name de vele lekkere hapjes en drankjes uit de Franstalige oorden maakten het de bezoekers nog knap lastig om deze avond een uiteindelijke vakantiebestemming te kiezen.