PAPENDRECHT – Bij de broers Eelco en Frank de Boer bestond al enkele jaren het idee om een tribute night voor The Frog te organiseren. Door de drukke agenda’s kwam het er maar niet van maar na het overlijdenvan Rick Devito (zanger van the Frog) in de zomer van 2018 werd het plan weer opgepakt en werd de datum van 18 januari vastgelegd. De gebroeders De Boer spelen die avond in Bibelot samen met de gebroeders Van der Burgh (Eric,Gerrit en Don) onder de naam the BBrothers een selectie uit het repertoire van de Nederlandse band the Frog. Begin jaren 80 was deze formatie verantwoordelijk voor een nieuwe impuls voor de funk, soul en rockmuziek in Nederland. Met name in Rotterdam en omstreken had de band heel snel een ijzersterke live-reputatie. De sound, presentatie, show en prima eigen songs inspireerden heel veel jonge muzikanten. Zo ook de heren De Boer en Van der Burgh!

Hun toenmalige bandjes Fake 5, the Club en Gigant Step vertoonden uitermate veel sporen van the Frog.
The BBrothers spelen nu een programma (kiss the Frog) bestaande uit een selectie songs van de drie albums van (Rickey &) the Frog (Be kind to animals kiss a Frog, Document en Capricorn). Daarbij gaat de band steeds op zoek naar een balans tussen de essentie van de sound van the Frog en de songs en een eigen interpretatie daarvan.

Speciaal voor deze tribute zal Marcellino Vishnudatt op toetsen (oa ex Rickey&the Frog) the BBrothers versterken. Als special guests zullen Barend Petersen (sax) en Ron Limberg (trompet) het muzikale feestje compleet maken (orginele blazerssectie van the Frog !!).

RTV Papendrecht zal de hele avond live via Papendrecht FM uitzenden (FM 1.05). Het radio- programma Back to the Roots wordt speciaal voor dit event verhuisd naar Bibelot en naar deze vrijdagavond. Tussen 20.00 en 23.00 uur zijn er voor het concert interviews met speciale gasten, o.a. Boetje Senkerij (bassist van Frozen Frog), Diana Hogendorp (zus van Frog-zanger Rick Hogendorp) en Christine Punselie (zangeres the Frog). Het concert wordt ook uitgezonden.

Tickets zijn te koop via www.bibelot.net en kosten € 10,00

Foto: Faysal Boudihi