PAPENDRECHT – De meeste lange cursussen bij de vu zijn voorbij. De cursisten zijn vrij om van de zomermaanden te genieten. Toch zijn juist het mooie weer, de lange avonden en de vele vrije dagen redenen voor een grote groep cursisten om nog wat leuks te gaan doen. Daarom organiseert de volksuniversiteit komende periode nog een aantal cursussen en workshops onder de naam ‘Zomerschool’.

Allereerst start er vanaf dinsdagavond 7 mei een schildercursus van 4 wekelijkse lessen ‘zomerbloemen en – tuinen abstraheren’. Op woensdagochtend 8 mei start de ‘Zomerschilderwerkplaats’. Bij deze werkplaats kan men 10 keer komen schilderen, maar betaalt men slechts voor 7 keer. Deze cursus draait één keer per 14 dagen.

Op 3 donderdagavonden vanaf 9 mei kan men leren ‘Linosnijden als Picasso’ en op woensdagavond 22 mei kan men in een les een vrolijk schilderij op doek maken, tijdens de cursus ‘Dikke dames, koddige koeien en vrolijke keverbusjes’.
Voor wie liever kookt is er een workshop ‘Tapas maken’ op donderdagavond 16 mei of een workshop ‘Zomersalades maken’ op zaterdagochtend 22 juni. Op vrijdagavond 14 juni kan men smakelijke cocktails leren maken.

Tot slot is er nog een praktijkdag ‘Natuurfotografie’ op Tiengemeten op zaterdag 18 mei, een ochtend of middag een vaas of schaal van keramiek maken op zaterdag 22 juni en een lezing over ‘Italiaanse routes van kunst, schoonheid en bewondering’ op donderdagavond 11 juli.

Wie meer informatie wenst over inhoud, tijden en prijzen kan kijken en eventueel direct inschrijven op www.vupapendrecht.nl. De zomerschool wordt nog verder uitgebreid met nieuwe cursussen. Door via de website in te schrijven op de nieuwsbrief blijft u op de hoogte van al het nieuws.