Nieuws

1e paal Markt van Matena

PAPENDRECHT – Afgelopen donderdag heeft wethouder Arno Janssen de eerste paal geslagen voor het woon- en winkelcomplex “Markt van Matena” in de Oostpolder. In aanwezigheid van de genodigden volgde daarnaeen korte speech door burgemeester Aart-Jan Moerkerke.

De ontwikkeling van dit plan is reeds lang geleden opgezet maar pas nu kan de realisatie van start gaan. Op deze locatie verrijzen ongeveer 3.500 m2 aan winkels en 40 appartementen. Zowel de winkels als de appartementen in dit complex zullen verhuurd gaan worden.

Verhuur van de winkels is al gestart. De verhuur van de appartementen start eind 2019 of begin 2020, met een verwachte oplevering van het gehele complex medio 2020. Diverse winkels zijn al verhuurd. Onder andere Boon’s markt (boonsmarkt.nl) en Verhage (verhage.nu) vinden onderdak in het nieuwe centrum. Voor de andere winkels lijkt ook voldoende interesse te zijn. De verhuurder houdt wel aandacht voor een goede branche verdeling om een gezond en vitaal winkelcentrum te kunnen realiseren.