PAPENDRECHT – Nu door de Coronacrisis veel mensen al ruim zes weken thuis zijn, is het goed te weten dat de Bibliotheek AanZet elke dag open is.

Online zijn er e-books, luisterboeken en nog veel meer te vinden. Op werkdagen kan iedereen boeken en tijdschriften lenen via afhaalservice Haal de bieb in huis.

Er werden al meer dan 10.000 boeken opgehaald en bezorgd. Digitaal wordt er ook veel (voor)gelezen: leden van de bieb lazen de afgelopen weken ruim 21.000 e-books. Daarnaast zijn enkele activiteiten aangepast, zodat die toch kunnen doorgaan, online of telefonisch.

Virtuele vestiging
E-books, luisterboeken en de Kennisbank zijn beschikbaar via de website van AanZet. De Kennisbank is een verzameling van online cursussen, digitale kranten, handige websites, voorleesfilmpjes en lees- en leerapps voor de jeugd. Handig voor thuisscholen en leuk voor in de meivakantie.

Haal de bieb in huis!
Voor wie liever van papier leest, is er de boeken afhaalservice Haal de bieb in huis! Met deze service kun je als lid boeken lenen. Die mogen zo lang als nodig gehouden worden, maar inleveren en nieuwe boeken lenen mag ook. Na een proef in Dordrecht is de dienst al snel uitgerold in 11 andere gemeenten. Reserveren kan telefonisch. Afhalen in een van de 12 vestigingen in de regio is op afspraak. In Dordrecht worden boeken ook bezorgd bij wie daarvoor in aanmerking komt. De medewerkers en vrijwilligers zorgen dat dit met voldoende afstand en hygiënisch gebeurt.

Activiteiten voor thuisblijvers
Naast onze fysieke en digitale collectie heeft de Bibliotheek AanZet ook nog steeds een inspirerend activiteitenaanbod. Een deel van de activiteiten gaat namelijk gewoon door. Alleen net even anders. Vragen stellen over de mobiele telefoon, tablet of internet kan telefonisch tijdens het Digitaal Spreekuur. Nederlands oefenen kan in het Online Taalcafé en het Taalpunt is via e-mail bereikbaar voor alle vragen over Nederlands leren. Koffie met… een verhaal of gast komt in ieders huiskamer via AanZet Digitaal. Medewerkers van de bibliotheek bellen ook met oudere leden. Gewoon voor een praatje, maar ook om te vragen of de bibliotheek iets voor ze kan doen.

Op https://www.debibliotheekaanzet.nl/bibliotheek-in-huis staat het complete aanbod en alle informatie bij elkaar.