VALENCIA – Het Corona virus heeft grote impact op de afstudeerstage van de Papendrechtse Anne de Roos. Sinds januari woont zij in Valencia om daar stage te lopen bij het fietstourbedrijf LokaalValencia.

Na zes weken genieten van het buitenleven in de stad is haar leven compleet veranderd. Alle stagewerkzaamheden zijn verschoven naar online marketing en begeleiding vindt plaats via video meetings met collega’s. Het verkrijgen van inkomsten voor het stagebedrijf is op dit moment haast onmogelijk, omdat er voorlopig nog geen buitenlandse toeristen naar Valencia zullen komen.

Daarom worden er creatieve oplossingen bedacht om er als bedrijf na de Corona crisis beter uit te komen. Na 7 weken in complete lockdown te hebben gezeten, worden de maatregelen in Spanje inmiddels per regio voorzichtig versoepeld om naar het nieuwe normaal te gaan. Voorheen was het er enkel mogelijk om naar buiten te gaan voor noodzakelijke inkopen.

Sinds 4 mei is Spanje gestart met de exit-strategie om uit quarantaine te komen. Vanaf dat moment is het weer mogelijk geworden om een wandeling te maken en in de buitenlucht te sporten. Dit mag op bepaalde tijden die per leeftijdsgroep verschillend zijn. Anne: “Het is geweldig om weer een klein beetje te kunnen zien van de prachtige stad waar ik naartoe verhuisd ben.” In principe was het plan om na de stage eind juni zo snel mogelijk voor een langere tijd in Valencia te gaan wonen en hier een leven op te bouwen. Deze droom wordt door de verwachte economische crisis die Spanje hard zal gaan raken voorlopig even uitgesteld.

Na de stageperiode hoopt Anne snel een vlucht te kunnen pakken om terug te keren naar Papendrecht en haar familie weer te kunnen zien. Of dat mogelijk kan, is op dit moment nog erg onduidelijk en dat maakt de situatie er niet makkelijker op. Ondanks alles probeert Anne er het beste van te maken en haar afstudeerstage zo goed mogelijk af te ronden met de nodige aanpassingen in de werkzaamheden.