Nieuws

Christiaan (8) finalist van De Muziekwedstrijd

PAPENDRECHT – Het wordt zaterdag 11 februari een spannende dag voor de 8-jarige Christiaan Blom uit Papendrecht. Hij is één van de finalisten van De Muziekwedstrijd, de online wedstrijd van het Prinses Christina Concours voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Christiaan bespeelt de altblokfluit.
De jonge muzikanten treden op voor de jury en een klein publiek tijdens de finale. Die vindt plaats in de Classic Express, de rijdende concertzaal van het Prinses Christina Concours en is vanaf 12.00 uur voor het grote publiek rechtstreeks te volgen op een scherm in de Rivièrahal van Diergaarde Blijdorp. Om 14.00 uur volgt de prijsuitreiking op het podium van de Rivièrahal. Bart Boonstra (bekend van onder andere Nickelodeon) presenteert het feestelijke evenement waarbij de jury aanwezig is en er livemuziek wordt gemaakt met het publiek. De finalisten maken kans op mooie prijzen, zoals een masterclass bij een bekende musicus, de opname van een eigen videoclip en concertkaartjes.

Van oktober tot en met 8 januari konden kinderen van 4 tot en met 12 jaar weer een filmpje insturen voor De Muziekwedstrijd. In totaal deden er bijna duizend kinderen mee met maar liefst 552 filmpjes. Alle ingestuurde filmpjes zijn te zien op de site en op de gelijknamige gratis app van De Muziekwedstrijd. Alle kinderen die een filmpje hebben ingestuurd voor De Muziekwedstrijd krijgen een gratis toegangskaartje voor de dierentuin. Ook andere bezoekers van Blijdorp zijn welkom bij de prijsuitreiking. Zie voor meer informatie: www.demuziekwedstrijd.nl.