Nieuws

Douwe Egberts punten

PAPENDRECHT – Voor de vijfde keer zullen de Lionsclubs in Nederland weer Douwe Egberts koffiepunten inzamelen voor het goede doel. Deze punten worden weer bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie voor de vele voedselbanken in Nederland. De actie van vorig jaar leverde op deze manier circa 110.000 pakken koffie op.Ondanks dat de economie weer aantrekt leeft in Nederland nog ruim een miljoen mensen (waarvan ongeveer 35.000 kinderen) onder de armoedegrens. Helaas ook in de Alblasserwaard. Deze mensen komen in aanmerking voor voedselpakketten van de Voedselbank. Koffie bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers. Als je van € 40 per week moet rondkomen, staat koffie niet op je boodschappenlijstje.

Gedurende de hele maand februari zal deze grootse landelijke inzamelactie plaatsvinden. Ook in de Alblasserwaard worden de punten ingezameld die ten goede komen aan pakken koffie voor de lokale voedselbanken. De koffiepunten worden ingeleverd bij Douwe Egberts die de actie wederom steunt en het eindresultaat met 15% zal verhogen.

Meer dan 7.500 vrijwilligers van meer dan 100 Lionsclubs en 55 voedselbanken dragen zorg voor de inzameling bij meer dan 1.000 inleverpunten in het gehele land. In de West Alblasserwaard zijn Lionsclub Alblasserwaard Souburgh en Lionsclub Alblasserwaard d’Egelantier verantwoordelijk voor de inzameling voor voedselbanken in Papendrecht, Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland.

In Papendrecht kunnen de getelde punten worden ingeleverd bij: De Lange Diervoeding (Winkelcentrum Westpolder), Sporttown (Winkelcentrum de Meent), MCD Oostpolder (Kombuis 2), Albert Heijn (Winkelcentrum Wilgendonk) en de Bethlehemkerk (van der Palmstraat 1);
Geef uw D.E.- waardepunten extra waarde en doneer ze, het liefst geteld, via deze actie aan de voedselbank! Zoals vermeld verhoogt Douwe Egberts het aantal bij ons ingeleverde punten met 15% en wisselt ze in maart 2017 in voor pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbanken in Nieuw-Lekkerland, Alblasserdam en Papendrecht. De koffie wordt vervolgens toegevoegd aan de voedselpakketten voor mensen die dat heel hard nodig hebben.