PAPENDRECHT – Een voor velen bekende medewerker van TV Papendrecht, Karl Thaller, gaat ons verlaten. Karl gaat samen met zijn vrouw Anneke wonen in Oostenrijk, Karls geboorteland.

Karl is bekend bij veel Papendrechters door het maken van reportages over actuele onderwerpen in ons dorp. Ook is hij de man die de 27-delige serie over de Alblasserwaard bedacht en maakte. De laatste afleveringen daarvan heeft hij nog voltooid en deze zullen in het najaar worden uitgezonden.

Zes jaar geleden stopte Karl met werken en ging hij op zoek naar vrijwilligerswerk. Karl vertelt: “Bij het BWI hebben ze vacatures voor vrijwilligerswerk, mijn oog viel op een RTV Papendrecht vacature om te werken in de tv ploeg. Dat was het. Een half uur later heb ik via de website de aanmelding als vrijwilliger gestuurd en een kwartier later kreeg ik bericht hoe snel ik zou kunnen komen. 10 minuten later stond ik op de stoep bij RTV en weer 10 minuten later werd ik aangenomen hoewel ik geen ervaring met filmen had. De volgende dag maakte ik kennis met Jan van Efferen en met enkele andere collega’s en stagiaires.”

Karls jongensdroom kwam uit. Hij wilde als 14-jarige journalist worden en bij RTVP kreeg hij de gelegenheid om zijn droom waar te maken. Hij kwam binnen zonder enige kennis van tv maken, maar hij gaat weg met een berg ervaring en kennis.

Afscheid nemen is nooit leuk, vindt ook Karl: “Per 1 augustus dit jaar nemen wij en geloof mij, ook met een weemoedig hart, afscheid van RTV. Wie weet zal ik vanuit Oostenrijk nog een en ander laten zien voor Papendrecht. Ik wil iedereen bij RTV een groot dankjewel zeggen voor de fijne en inspirerende samenwerking en allen een fijne gezonde tijd wensen.”