PAPENDRECHT – Pannenkoekenhuis Frittella heeft maatregelen genomen om de verstandelijk beperkte medewerkers door te kunnen laten werken. De medewerkers van het bedrijf houden zich nu ook bezig met verpakkingswerkzaamheden.

Pannenkoekenhuis Frittella is een commercieel bedrijf en geeft mensen met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt een kans om hun arbeidsvaardigheden te ontwikkelen en ritme en structuur op te doen. Medewerkers kunnen onder begeleiding doorstromen naar een passende werkplek in het reguliere bedrijfsleven.

Christiaan van Engen, één van de eigenaren van het pannenkoekenhuis: ,,Het belangrijkste is dat onze medewerkers aan de slag blijven. Het gaat erom dat ze hun ritme en structuur behouden. Het is voor iemand die verstandelijk beperkt is lastig om uit te leggen dat dingen anders gaan. Na de persconferentie van gisteren belden een aantal medewerkers in paniek op. We hebben toen rustig uitgelegd dat ze met de door ons genomen maatregelen gewoon aan het werk kunnen blijven. Door de maatregelen kunnen klanten niet meer op locatie in ons restaurant eten. Het is wel mogelijk om bestellingen af te halen of te laten bezorgen. Voor de verdere dagbesteding doen onze medewerkers nu ook verpakkingswerkzaamheden. Ze pakken medicijndoosjes en mondkapjes in. Het mooie is dat onze medewerkers op deze manier hun bijdrage kunnen leveren aan de zorg. Ook komen er extra inkomsten binnen.”

Tekst en foto: Lex van Steenis