PAPENDRECHT – Boskalis heeft aangekondigd dat het zijn nieuwe kraanschip Bokalift 2 gaat ombouwen. Onlangs vond op de scheepswerf Drydocks World in Dubai een ceremonie plaats waar stil werd gestaan

bij het snijden van het eerste staal. Deze mijlpaal markeert het begin van een belangrijke nieuwe fase in de aanpassing van de romp en het dek van het schip.

De ombouw omvat de fabricage en installatie van 9.000 ton stalen blokken aan weerszijde van het schip om de stabiliteit van het schip te vergroten en de installatie van een nieuw werkdek. In 2021 zal een kraan met een hijsvermogen van 4.000 ton op het schip worden geïnstalleerd. Deze roterende kraan kan constructies ruim 100 meter hoog hijsen.

Peter Berdowski, CEO Boskalis: “Deze ceremonie markeert een belangrijke stap voor Boskalis en de conversie van de Bokalift 2. Het enorme dek in combinatie met de grote kraan maken de Bokalift 2 een uiterst veelzijdig schip en waardevolle toevoeging aan de Boskalis vloot. We kijken ernaar uit om dit unieke kraanschip in te zetten op haar eerste offshore windproject in Taiwan. De mijlpaal van gisteren is met name lovenswaardig in het licht van de uitdagende tijden die we momenteel allemaal doormaken.”