PAPENDRECHT – Er komt een gedenkbord voor gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de “politionele acties” in Nederlands-Indië te staan bij de begraafplaats. Het gaat hier met name om gevallenen die buiten Papendrecht zijn begraven. Het 4-mei Comité doet een oproep de bestaande lijst van gevallenen nauwkeurig te bekijken en waar nodig te corrigeren of aan te vullen.

Er is de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar de geschiedenis van Papendrecht in de Tweede Wereldoorlog en daarbij zijn nieuwe feiten naar boven gekomen. Het 4-mei Comité stelde vast dat tijdens de Tweede Wereldoorlog méér Papendrechters, zowel burgers als soldaten, om het leven zijn gekomen dan formeel bekend was. Die tot nu toe voor het Comité nog onbekende slachtoffers liggen vrijwel allemaal buiten Papendrecht begraven; vaak zelfs in het buitenland. Vandaar de titel van dit bericht: “Ook zij mogen niet vergeten worden”.

Men kan reageren, tot uiterlijk 5 maart, in de richting van de voorzitter van het 4-mei Comité, Wim de Leur. Hij is te bereiken via: wjdeleur@gmail.com, tel. 06-53 36 19 77, postadres Veerdam 17, 3351AJ Papendrecht.

De lijst met gevallen staat hier.