Nieuws

Open dag Egelopvang

PAPENDRECHT – In de Egelopvang vindt op zondag 30 september van 12.00 – 16.00 uur een open dag plaats. Gedurende de open dag zijn geïnteresseerde dierenvrienden van harte welkom om een kijkje achter de schermen te nemen, kennis te maken met de dieren die er verblijven, informatie te krijgen over het doen van vrijwilligerswerk en om deel te nemen aan leuke activiteiten.
Egelopvang Papendrecht
De wilde dieren die bij ons binnenkomen worden of door een dierenambulance of door bezorgde dierenvrienden gebracht. De dieren zijn vaak gewond of nog piepjong en hebben specialistische hulp nodig om te overleven. Wij bieden hen deze hulp in de hoop de herstelde dieren te kunnen laten terugkeren naar de natuur. In de egelopvang worden jaarlijks zo’n 600 egels opgevangen.

De egelopvang Papendrecht maakt onderdeel uit van de Dierenbescherming. De Dierenbescherming zet zich in voor opvang van 25.000 asieldieren per jaar en haar dierenambulances rukken jaarlijks 65.000 keer uit om dieren in nood een helpende hand toe te reiken. Daarnaast gaan districtsinspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en vrijwillige Medewerkers Buitendienst jaarlijks op duizenden meldingen af van verwaarlozing of mishandeling van dieren en zet de Dierenbescherming zich middels voorlichting geven en preventiewerk in om toekomstig dierenleed te voorkomen.

Adres: Admiraal de Ruyterweg 1A, Papendrecht of kijk op
www.dierenbescherming.nl