Nieuws

Oud-wereldkampioen slaat nieuwe weg in als docent Pilates

PAPENDRECHT/ZWIJNDRECHT – Oud-wereldkampioen verspringen Iris Pruysen uit Zwijndrecht is een nieuwe weg ingeslagen. Sinds begin januari geeft ze Pilates in het Paramedisch Centrum Zwijndrecht aan de Burgemeester de Bruïnelaan. Deze maand biedt zij gratis proeflessen aan.Stott Pilates is een wereldwijd erkende en wetenschappelijk onderbouwde methode om te werken aan houding, flexibiliteit, spierkracht en coördinatie. Als atlete had Iris veel baat bij de oefeningen.

Iris, die haar rechteronderbeen mist, is een aantal jaren topsporter geweest. In 2013 werd ze wereldkampioen verspringen. Ook nam ze tweemaal deel aan de Paralympische Spelen. Na het beëindigen van haar topsportcarrière, besloot ze zich te laten scholen tot Pilatesdocent. Nu brengt ze andere mensen de fijne kneepjes van Pilates bij.

Pilates bestaat uit oefeningen die gericht zijn op ademhaling; hoofd, nek en schouders; bekkenstabiliteit; buikspieren en rugspieren. Het is een goede training ter ondersteuning van het dagelijkse leven, voor tijdens of na een blessure, om blessures te voorkomen, voor mensen met stress of als ondersteuning bij sport. Pilates is voor iedereen, ook voor mensen in een rolstoel.

De Pilateslessen in het Paramedisch Centrum zijn op woensdag-, vrijdag- en zaterdagmorgen. Op vrijdag reserveert Iris één lesuur voor mensen die minder mobiel zijn of gebruik maken van een rolstoel. Meer informatie over Pilates en over Iris Pruysen is te vinden op de website www.irispruysen.nl. Inschrijven voor een of meerdere lessen kan via deze site.