PAPENDRECHT – Papendrecht FM gaat de Roparun live uitzenden. Hiervoor wordt het signaal van RoparunRadio doorgegeven via 105 MHz. en onze andere kanalen.

De Rotterdam-Parijs Run bestaat sinds 1991. De Roparun is een estafetteloop met startlocaties in Parijs en Hamburg en een gezamenlijke finish in Rotterdam. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers, die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan anderhalve marathon.

Het geld dat wordt opgehaald tijdens  Roparun wordt door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

De uitzending van de Roparun 2019 begint op vrijdag 7 juni, om 19:00 uur en eindigt op maandag 10 juni om 20:00 uur. Alle reguliere programma’s vervallen, op twee na: Drechtsport blijft de nacompetitie volgen op zaterdagmiddag tussen 14:00 en 17:00 uur en Wij Houden Het Hollands wordt gewoon uitgezonden op zondag van 12:00 tot 14:00 uur.