PAPENDRECHT – Het vrijwilligerspunt van Sterk Papendrecht organiseert zaterdag 28 september van 13.00 uur tot 16.30 uur op de Markt de Proeverij. Hier kunnen sportclubs, zorg- en culturele organisaties zich presenteren aan inwoners en leden en vrijwilligers werven. Ook RTV Papendrecht zal een stand bemannen.

Wethouder Corine Verver nodigt iedereen van harte uit om met eigen ogen te bekijken wat het verenigingsleven en vrijwilligerswerk zo leuk maakt. “Uit eigen ervaring en uit gesprekken met vrijwilligers kan ik eigenlijk alleen maar positieve punten van vrijwilligerswerk opnoemen. Je bent onder de mensen, kunt iets voor anderen betekenen, dat geeft een goed gevoel en je krijgt er waardering voor. Dat geldt voor elke bijdrage, met enkele uurtjes kun je al het verschil maken. Andere vrijwilligers gaan graag voor langere tijd aan de slag, bijvoorbeeld als klusser, chauffeur, taalhulp of door koffie te schenken. De inzet van al die mensen maakt Papendrecht sterk.”

“Als gemeente willen we daar samen met het vrijwilligerspunt van Sterk Papendrecht graag onze waardering voor laten zien en vrijwilligersorganisaties gelegenheid geven elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en gewoon een leuke dag met elkaar te hebben. Inwoners kunnen proeven van organisaties en verenigingen en organisaties van elkaar. Zo komen ze in contact met andere lokale organisaties, dat draagt bij aan versterking van het netwerk. De Proeverij is ook een échte proeverij, want bij alle kramen van de organisaties wordt een klein hapje aangeboden om bezoekers uit te nodigen in gesprek te gaan met de organisaties. De hapjes worden gemaakt door de organisaties zelf en door cliënten van Gemiva.’
Deelname aan de Proeverij is voor deelnemers en bezoekers gratis. Het vrijwilligerspunt van Sterk

Papendrecht vraagt deelnemende organisaties hun presentatie interactief en aantrekkelijk te maken voor bezoekers, bijvoorbeeld met een activiteit, demonstratie of optreden waarmee ze laten zien wat ze doen en waar ze goed in zijn. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld laserschieten of op de foto gaan in de huiskamer die is ingericht door kringloopwarenhuis Opnieuw & Co.

Er hebben zich inmiddels al meer dan dertig organisaties opgegeven. Samen zorgen zij ervoor dat de Proeverij een hele leuke en gezellige manier wordt om kennis te maken met Papendrechtse sport-, cultuur- en welzijnsorganisaties.

Voor tips en advies over vrijwilligerswerk en voor meer informatie over de Proeverij kan men altijd terecht bij het vrijwilligerspunt van Sterk Papendrecht, Veerweg 127, telefoon 078-6154741, of via vrijwilligers@sterkpapendrecht.nl

Meer informatie via: vrijwilligersvacaturespapendrecht.nl.