Nieuws

Qbuzz neemt het over

By 23 november 2018 november 27th, 2018 No Comments

PAPENDRECHT – Vanaf 9 december a.s. verzorgt Qbuzz het busvervoer in Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem, en het treinvervoer op de MerwedeLingelijn.Qbuzz introduceert een vernieuwd, fijnmazig Openbaar Vervoer-netwerk met verbeterde en snellere verbindingen, persoonlijker afgestemde dienstverlening, meer comfort en meer aandacht voor duurzaamheid.

Hoogwaardig openbaar vervoer
De basis van het openbaar vervoer in de regio Drechtsteden-Molenlanden Gorinchem wordt vanaf 9 december gevormd door zeven hoogwaardige ovverbindingen (HOV): drie R-netlijnen en vier snelBuzzlijnen. Deze HOV-bussen leggen langere afstanden af op doorgaande routes met minder haltes. Dit zorgt voor een kortere reistijd, minder kans op vertraging, grotere betrouwbaarheid en meer reiscomfort. Ze rijden frequent, zijn comfortabeler dan gewone bussen en
sluiten goed aan op andere bussen en treinen. In de spits rijden R-netbussen elke tien minuten, daarbuiten elk kwartier. Op veel plaatsen waar R-net en snelBuzz gaat rijden worden nieuwe, comfortabele haltes met extra voorzieningen, zoals overdekte stallingen voor de fiets, gebouwd.

Persoonlijkere dienstverlening
Naast R-net en de snelBuzz introduceert Qbuzz ook de stadsBuzz en de buurtBuzz. Om reizigers nog persoonlijker van dienst te zijn, biedt Qbuzz individuele vervoersdiensten zoals de Deur-halte-taxi, de bestelBuzz en de deelfiets. Wie niet zelfstandig naar een halte kan komen, belt één uur voor vertrek de Deur-halte-taxi en wordt naar de dichtstbijzijnde halte gebracht. Qbuzz vernieuwt ook de servicewinkels op de stations Dordrecht en Geldermalsen. Ze blijven een uur langer open dan voorheen.

Meer comfort en duurzaamheid
Met het oog op een duurzame toekomst introduceert Qbuzz in 2019 steeds meer elektrische bussen, om te beginnen in Gorinchem en de Drechtsteden. Dit is goed nieuws voor de leefbaarheid én het klimaat. Nog meer goed nieuws voor
de reizigers is de komst van een groot aantal extra comfortabele bussen met luxere stoelen, meer beenruimte, opklaptafels, snelle wifi en USB-aansluitingen.