REGIO – Op dinsdag 2 juni gaat het doelgroepenvervoer weer van start. Dat betekent dat reizen met de Drechthopper en Wijkhopper weer mogelijk zal zijn. Dit gaat wel op een iets andere manier dan voor de coronacrisis.

Er is een aantal voorzorgsmaatregelen getroffen. Deze maatregelen hebben als doel om het gevaar van besmetting met het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Op deze manier wordt voldaan aan de voorwaarden van de landelijke overheid én sluit het aan bij de eisen die de ‘1 ½ -meter samenleving’ aan het openbaar vervoer stelt.

Wie geen dringende reden heeft om te reizen, wordt geadviseerd thuis te blijven. Dat geldt ook voor diegenen die (lichte) verkoudheidsklachten, koortsverschijnselen of keelpijn hebben. Bij het reizen met de Drechthopper en Wijkhopper is de reiziger verplicht een mondkapje te dragen en dit zelf aan te schaffen. Vanwege het besmettingsgevaar van contant geld is reizen alleen mogelijk met een automatische incasso. In uitzonderingsgevallen is reizen op rekening mogelijk (factuur achteraf). Wat er verder aan voorzorgsmaatregelen is getroffen en welke rol reizigers daarbij spelen is na te lezen op de website van de Sociale Dienst Drechtsteden, zie ‘Nieuws’ op www.socialedienstdrechtsteden.nl.

Aangezien de ruimte in de Wijkhopper beperkt is, worden deze uitgerust met beschermplaten tussen de chauffeur en de reiziger(s). Voor de Wijkhoppers geldt een maximum van 1 pashouder (en eventueel een extra begeleider). In de grotere Drechthopperbussen zijn beschermplaten niet nodig en is het maximaal aantal reizigers beperkt tot 2 pashouders (en eventueel een extra begeleider).

Een rit boeken met de Drechthopper of Wijkhopper kan door te bellen naar 088 505 8505. Dit is mogelijk op werkdagen tussen 06.00 en 24.00 uur en in het weekend tussen 07.00 en 24.00 uur. Alle bestel- en ritafspraken blijven van kracht. Doordat er minder plaatsen beschikbaar zijn is de kans aanwezig dat er eerder of later geboekt kan worden.

Bron: Papendrecht.net