PAPENDRECHT – Woensdag 10 april is het team Artcadia van het Willem de Zwijger College, met hun project Prulpunten, naar de finaledag geweest in het Evoluon in Eindhoven. Op zich was het al een fantastische prestatie om als één van de twaalf finalisten van de 364 inzendingen voor de vakjury te verschijnen.

Deze wedstrijd wordt nauwkeurig gevolgd door ‘grote jongens van het bedrijfsleven’ als Arcadis en Shell. Zij vinden het opvallend dat kinderen in deze leeftijd enorm creatief zijn en niet worden gehinderd door voorkennis. Zo wordt vaak bij dit soort wedstrijden een aanzet gegeven tot vernieuwing.

Het idee van de leerlingen uit 2 havo is, om met behulp van speciale prullenbakken en een app de creditcard op te laden om daarna met de opgespaarde punten bij duurzame verkooppunten boodschappen te doen.

Het team hield een dynamische presentatie, waarbij volgens de deskundige jury het belonen van goed gedrag een uitstekende manier is om verandering te stimuleren. De hoofdprijs, een reis naar Parijs, is het niet geworden, maar het team Artcadia heeft een geweldige dag gehad. Leerlingen keerden moe maar voldaan terug naar Papendrecht.