PAPENDRECHT – Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Papendrecht werd dinsdagavond de eerste C.J.M. De Bruin-Waarderingsprijs uitgereikt aan De Heerlijkheid van Papendrecht. Burgemeester Moerkerkemaakte mocht de prijs uitreiken aan Esther Korteland van De Heerlijkheid. Zij ontving een oorkonde, een beeldje en een bedrag van €2.000. Zij gaf aan dat de geldprijs besteed zal worden aan de kelders van het voormalige Huis van de Heren van Papendrecht.

De overige genomineerden voor de Waarderingsprijs voor personen of organisaties die bijdragen aan de bekendheid en identiteit van Papendrecht waren:

– Stichting Denksport Papendrecht
– Stichting Dorpsbehoud Papendrecht
– Muziekvereniging Excelsior
– De heer Jo Kortooms
– Stichting Zaterdagmiddagconcerten Papendrecht

De Heerlijkheid aan de Kerkbuurt is een bedrijf dat gevestigd is op waarschijnlijk het oudste stukje Papendrecht. Het ontleent zijn naam aan de tijd dat de gemeente nog een Heerlijkheid was en het levert Papendrechtse producten uit eigen boomgaard. De geschiedenis van de Heerlijkheid wordt uitgedragen tijdens rondleidingen waarbij ook uitleg wordt gegeven over het voormalige Huis van de Heren van Papendrecht.