PAPENDRECHT – Het aantal cybercrime-incidenten was in mei in Papendrecht het laagst van Nederland. Er werden maar 0,3 incidenten gemeld per 10.000 inwoners.

Er is een flinke toename van de cyber-criminaliteit in Zuid-Holland en er zijn meer cybercrime-zaken dan woninginbraken over de afgelopen periode. Het aantal cybercrime-meldingen is in verband met de corona-uitbraak in de eerste vijf maanden van 2020 sterk toegenomen ten opzichte van een jaar eerder.

Van de provincie Zuid-Holland waren de inwoners van Hillegom, Lisse en Katwijk relatief het vaakst slachtoffer van cybercrime met respectievelijk 4,5, 4,3 en 4,3 meldingen per 10.000 inwoners.
Niet alleen is er een groot aantal nepwebsites en nepwebshops opgedoken sinds Covid-19, maar ook ‘vriend-in-nood fraude’ (veelal via WhatsApp), identiteitsfraude en kwaadaardige apps in de Play Store en App Store zijn in opkomst.

VPNGids.nl, analyseerde de meest recente politiecijfers over 2020 voor wat betreft de cybercriminaliteit. Een verklaring van de Papendrechtse cijfers staat niet in het onderzoek.

Zie voor het volledige onderzoek:
www.vpngids.nl/veilig-internet/cybercrime/cybercrime-statistieken-nederland

Bron: de Klaroen