DORDRECHT / PAPENDRECHT – Zaterdag 12 oktober ontvangt Ben Corino de burgemeester van Hardinxveld-Giessendam als hoofdgast in zijn radioprogramma Studio De Witt. Dirk Heijkoop (1967) is bestuurder en politicus namens het CDA. Sinds november 2016 is hij burgemeester van Hardinxveld-Giessendam.

Dirk Heijkoop was een boerenzoon en volgde een opleiding MTS werktuigbouwkunde (1984-1987) in Dordrecht en motorvoertuigen (1986-1988) in Rotterdam. Vervolgens werkte hij in het Merwede-ziekenhuis en na de fusie in 1999 bij het Albert Schweitzerziekenhuis. Hij werd daar uiteindelijk teamleider bedrijfsbureau technologie en adviseur facility management. Zijn adviseursfunctie zou hij ook (parttime) voortzetten tijdens zijn wethouderschap in Graafstroom en Molenwaard.

Tussen 2008 en 2012 was Heijkoop wethouder van de gemeente Graafstroom. Na de fusie van de gemeente tot Molenwaard werd hij wederom benoemd tot wethouder, met een vergelijkbare portefeuille (financiën, wonen, ruimte en duurzaamheid).

In november 2016 werd hij geïnstalleerd als burgemeester van de buurgemeente Hardinxveld-Giessendam, waar hij al regelmatig mee samenwerkte als wethouder. De gemeente werd sinds 2012 bestuurd door waarnemend burgemeesters.

Heijkoop is getrouwd en heeft drie kinderen. Zijn broer Jan Heijkoop is burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht en zijn neef Peter Heijkoop is wethouder van Dordrecht

In het tweede uur is er aandacht voor de actualiteit van deze week uit de Drechtsteden, ondermeer is er aandacht voor de onthulling van het standbeeld van Willem van Oranje.

Dichter van Dienst is Peter M. Van der Linden

Studio De Witt is iedere zaterdag van 10 tot 12 uur live te beluisteren op Papendrecht FM.
Luister via:
-de RTV Papendrecht app, te downloaden via de portals van Google en Apple;
-105.0 MHz. in de ether in de Drechtsteden en de Alblasserwaard;
-105.9 MHz. op de Papendrechtse analoge kabel;
-kanaal 915 bij Ziggo (Mediabox XL);
-kanaal 1155 bij KPN, XS4ALL & Telfort.