DORDRECHT/PAPENDRECHT – Zaterdag 2 mei ontvangt Ben Corino Jan Willem Lemkes.

Al sinds 1998 bestiert Jan Willem Lemkes supermarkt Jumbo Sterrenburg – voorheen een Super De Boer – in de gelijknamige en grootste wijk van Dordrecht. Daarvoor was hij er bedrijfsleider. Toen Lemkes zelf eigenaar werd, ging er nóg een tandje bij. Met succes, want Jumbo Sterrenburg, altijd al een mooie en goedlopende winkel geweest, behaalde na Lemkes’ komst een nog hogere omzet. “Een indicatie dat we het goed deden. Maar omzet is niet de enige graadmeter”, aldus de ondernemer. Daarom meldde hij zich in 2014 aan voor het Super Supermarkt Keurmerk, dat hij een paar maanden later behaalde. “Het voelde als een kroon op het werk toen het SSK bordje op onze gevel ging.” Ondernemerschap maar ook ondernemer zijn in deze crisistijd zijn zo van de gesprekspunten die in deze uitzending aan de orde komen.

In het tweede uur aandacht voor de actualiteiten van deze week uit de Drechtsteden.

Onder andere:
-Dordrecht heeft weer een stadsdichter: met de verrassende uitverkiezing van Juno Rissema heeft Dordrecht na zes jaar weer een stadsdichter. Met deze keuze van de jury verbaasden zij de andere kandidaten. De dichters Juno Rissema, Kees Klok en Peter M. van der Linden praten hierover na in deze uitzending.
-Ontwikkelingen en gevolgen van de coronacrisis voor onze stad en regio. Dit keer de opening van de weekmarkt.
-Een gesprek met de woordvoerder van de Dordtse marktkooplieden John Stoel.

De Dordtse historicus Henk ’t Jongs nieuwste werk “De oudste stad van Holland” over de opkomst en verval van Dordrecht van 1000-1421 ligt bij de drukker. Ben Corino praat met ’t Jong over zijn boek en wat de lezer kan verwachten. Dichter van Dienst is Jan van der Geer

Studio De Witt is iedere zaterdag en maandag (herhaling) van 10 tot 12 uur live te beluisteren op Papendrecht FM.
Luister via:
-de RTV Papendrecht app, te downloaden via de portals van Google en Apple;
-105.0 MHz. in de ether in de Drechtsteden en de Alblasserwaard;
-105.9 MHz. op de Papendrechtse analoge kabel;
-kanaal 915 bij Ziggo (Mediabox XL).