DORDRECHT/PAPENDRECHT – Dordrecht kent vele goede popmuzikanten. Vanaf de vroege jaren zestig tot heden kenmerkt het de Dordtse popscene. Foto’s werden er altijd wel gemaakt van optredens maar nooit zo consequent en systematisch als vanaf het moment dat muziekliefhebber en gitarist Tony Versluis (52) besloot deze optredens met de gevoelige lens vast te leggen.

Het resultaat was een uitpuilend fotoarchief met prachtige momentopnamen van Dordtse popmusici. Om dit niet verloren te gaan werd hij gestimuleerd, onder ander door Raymon, Swingie, van Wingerden om een selectie van zijn meest aansprekende foto’s in een fotoboek uit te geven. En zo geschiedde. Het fotoboek “Dordt Rocks” werd een tijdsdocument dat een mooi beeld geeft van de karakteristieke Dordtse muzikanten die ieder op zijn of haar eigen wijze een bijdrage leverde of nog steeds levert aan de Dordtse pop scene. In deze uitzending gaat Ben Corino met Tony in gesprek over zijn foto boek en zijn liefde voor de de popmuziek.

In het tweede uur aandacht voor de actualiteiten van deze week uit de Drechtsteden.
Onder andere:
-Donkere wolken boven Papendrechts theater De Willem. Het bekende theater in Papendrecht “De Willem” maakt door de coronacrisis, net als de gehele cultuursector, een zware tijd door. De gevolgen van de maatregelen stemmen directeur Erik Groeneweg somber voor de toekomst en het voortbestaan van De Willem.

-Per 1 juni de terrassen open. Het licht staat op oranje voor de horeca met terrassen. Dit geluid liet premier Rutte deze week horen tijdens de corona persconferentie. Nog niet op groen. Hoe gaan horeca ondernemers met dit geluid om en hoe denken zij met de 1,5 m afstand om te gaan? Horeca ondernemer Ferry de Klerk van Merz licht zijn plannen toe.

-Stille Dodenherdenking op het Sumatraplein. Op een verstild Sumutraplein vond op 4 mei de jaarlijkse Dodenherdenking plaats. Publiek was dit keer, zoals overal in het land, niet welkom. Na afloop van de herdenking sprak Ben Corino met burgemeester Wouter Kolff.

Dichter van Dienst is Wim Jilleba.

Studio De Witt is te beluisteren via Papendrecht FM (105.0 MHz.) op zaterdag van 10 tot 12 uur. Het programma wordt herhaald op maandag, ook van 10 tot 12.