Basic Beats
Wanneer:  Vrijdag 21:00 – 23:00, herhaling zaterdag 21:00 – 23:00
Presentatie: Paul Henderson & Ronnie van Muylwijk
Genre: Techno, techhouse, deephouse & minimal
Omschrijving programma: Dansmuziek aan elkaar gemixt door Paul Henderson. Items als feestagenda en dergelijke komen voorbij, zodat de dansliefhebber helemaal up-to-date het weekend in kan.

Back to the Roots
Wanneer: Zondag 16:00 – 18:00
Presentatie: Erik Vastenouw, Sandra Zeegers
Genre: Erik Vastenouw, Sandra Zeegers Genre 80/90
Omschrijving programma: Gezellig zondagsmiddagprogramma met Erik Vastenouw en Sandra Zeegers. Met zeer diverse muziek uit de jaren 80, 90 en af en toe een nieuwe plaat. Om half 5 en half 6 schuift Sebastiaan aan voor een korte terugblik van het weer van de afgelopen week en het weerbericht voor de komende dagen. Verder is er een theateragenda van theater de Willem en een muzikaal tweeluik, met Sandra Zeegers.

Be my Guest
Wanneer? Woensdag 16:00 – 17:00
Presentatie Anita Kroonen
Genre Informatief
Omschrijving programma Anita ontvangt interessante gasten die vertellen over vele uiteenlopende onderwerpen. De muzikale omlijsting bestaat uit recente en wat oudere nummers.

Bluezy
Wanneer? Zondag  20:00 – 21:00
Presentatie Nico Bravenboer
Genre Blues
Omschrijving programma De liefhebbers van blues worden getrakteerd op vele bekende bluesnummers en bluesartiesten, maar daarnaast is er ook ruimte voor lokaal en regionaal talent. Ook wordt er elke maand een CD geselecteerd, die extra wordt toegelicht. Uiteraard wordt er in het programma ook aandacht geschonken aan bluesactiviteiten in de regio, zoals uitgaanstips en concertagenda. Het programma wordt live gemaakt op donderdagavond in de studio van RTV Ridderkerk.

Bram en Jurgen
Wanneer? Zaterdag 18:00 – 21:00
Presentatie Bram de Waard en Jurgen
Genre Muziek en informatie: regionaal talent
Omschrijving programma Bram & Jurgen geeft muzikaal talent uit de regio een podium. Je leert iedere week een artiest kennen op muzikaal en persoonlijk gebied door leuke items. De artiest laat live zijn of haar eigen nummers horen. Naast het muzikale gedeelte is er een maandthema zoals stoptober, verkeersveiligheid of alcoholgebruik.

Crossroads
Wanneer? Zondag 14:00 – 16:00
Presentatie Cees de Haan
Genre Country
Omschrijving programma Een gezellig programma op de zondagmiddag, met lekkere countrymuziek, met veel verschillende countrystijlen.

Dreadlocks in Moonlight
Wanneer? Vrijdag 19:00 – 21:00 uur
Presentatie Ras Lennard
Genre Reggae
Omschrijving programma Ras kent de wereld van de reggae als geen ander en dat kun je dan ook horen!

De DZM show
Wanneer? Zaterdag 12:00 – 14:00
Presentatie Ferdinand de Coninck en Mark van der Boor
Genre Top 40 – Jongeren
Omschrijving programma Vrolijk en spontaan jongerenprogramma met af en toe een grapje en de laatste nummertjes. Elke week wordt er gekeken naar de stand van zaken in Amerika, kunnen we lachen met de moppen van Bert en is er een muzikaal translaatsel. Elk programma wordt afgesloten met een eigen hitlijstje, met aan het einde van de maand een SuperMegaTop13.

Drechtsport
Wanneer? Bij belangrijke sportevenementen.
Presentatie Afwisselend: Erik Vastenouw, Peter van Leiden, Eef Schouten, Peter Weeting, Jeroen Jansen.
Genre Informatief, sport
Omschrijving programma Drechtsport doet verslag van belangrijke sportevenementen die zich in Papendrecht afspelen, of voor Papendrecht belangrijk zijn. Voorbeelden zijn de jaarlijkse wielerronde, belangrijke wedstrijden van PKC of de derby tussen v.v. Papendrecht en v.v. Drechtstreek.

Flashback
Wanneer? Maandag 19:00 – 21:00
Presentatie Peter van Leiden, Frans Kleijn
Genre Gouwe ouwe
Omschrijving programma Een programma met gouwe ouwe muziek. In het programma, dat op een losse manier gepresenteerd wordt, hoor je de weetjes en feitjes, de verjaardagen van de dag. Ook is er een draaitip en een B Side.

Flink op zondag
Wanneer? Zondag 18:00 – 20:00
Presentatie Wim Flink, Emy Kruik
Genre Top 40
Omschrijving programma Programma met de grootste hits aller tijden. Elke week is er een filmoverzicht. Het tijdstip leent zich ook prima voor een voetbaloverzicht en dit wordt dan ook elke zondagavond gegeven.

Fred en JW, met zijn twee
Wanneer? Maandag 21:00 – 22:00
Presentatie Fred Busman, Jan-Willem Huisman
Genre Afwisselend recent en wat ouder werk, met hier en daar wat Nederlands.
Omschrijving programma Een programma dat draait volgens het format van Papendrecht FM. Jan-Willem en Fred hebben in het programma nieuws en sportberichten uit de regio.

Happy Days
Wanneer? Woensdag 19:00 – 21:00
Presentatie Gert van Gorkum
Genre Rock ’n Roll/ Rockabilly
Omschrijving programma Happy Days richt zich op de Rock n’ Roll en Rockabilly kant van de muziek uit de jaren 50 en 60. Elke week staat er een Rock n’ Roll artiest in de spotlight.

IndieRob
Wanneer? Dinsdag 21:00 – 22:00
Presentatie: Robin Lommerde
Genre: Alternative/Indie
Omschrijving programma: Radiovoer voor de creatieve jongvolwassene met behoefte aan het verbreden van de muzikale horizon. Laat je meesleuren uit de dagelijkse sleur, experimenteer en ontdek lekker mee!

De Late Avond
Wanneer? Iedere werkdag 23:00 – 24:00
Presentatie: Bert de Wolff, Alfred Blokhuizen
Genre: Informatief
Omschrijving programma: een radioprogramma dat voor en samen met lokale omroepen in Zuid-Holland wordt gemaakt. Het is een programma met prachtige easy listening muziek en nieuws uit de streek. Een fijn moment om de dag mee af te sluiten en de nacht mee in te gaan.

Het Muziekmuseum
Wanneer: Zaterdag 16:00 – 18:00
Presentatie: Gert-Jan de Vries
Genre: 50/60/70/80
Omschrijving programma: Elke dinsdagavond neemt Gert-Jan je mee naar het verleden, met de betere muziek uit het verleden, waarbij verrassend veel informatie rondom de artiesten en nummers wordt gegeven.

Papendrecht Klassiek
Wanneer: Zondag 08:00 – 10:00
Presentatie: Samengesteld door Hans Hulswit
Genre: Klassieke en oude muziek
Omschrijving programma: Non-stop programma met “klassieke” muziek uit de periode van 1000 tot nu.

Praatpaal Papendrecht
Wanneer? Dinsdag 20:00 – 22:00
Presentatie Rene van Engelen
Genre Informatief
Omschrijving programma: Het eerste uur van dit programma staat in het teken van de lokale politiek: raadsleden, wethouders en andere betrokkenen worden ondervraagd over hun activiteiten. In het tweede uur staat het begrip “levensbeschouwing” centraal: religies, maar ook vele andere aspecten komen aan de orde.

Rock Garden
Wanneer? Werkdagen 15:00 – 16:00
Presentatie Hans Hulswit
Genre Classic rock en Modern rock
Omschrijving programma: Programma met classic rockmuziek. Het programma wordt op woensdag live gepresenteerd. Op de andere werkdagen is het programma non-stop.

So What!
Wanneer? donderdag 18:00 – 19:00
Presentatie: Ben Korzelius en Berny Manspeaker
Genre: jazz en soul
Omschrijving programma: Live programma  vanuit de studio van ATOS in Zwijndrecht: veel jazz en soul en bijbehorende concertagenda.

Via Cultura
Wanneer? donderdag 20:00 – 22:00
Presentatie: verschillende presentatoren
Genre kunst- en cultuur radioprogramma
Omschrijving programma: Via Cultura wordt live uitgezonden, ergens vanuit de binnenstad van Dordrecht. In dit programma hoor je een forumdiscussie en een of meer live optredens van regionale artiesten.

Wij houden het Hollands
Wanneer? Zondag 12:00 – 14:00
Presentatie Rob de Leeuw
Genre Nederlandstalig
Omschrijving programma: Iedere zondagmiddag draait Rob de Leeuw ons Nederlandstalig radioprogramma waarin hij iedere week gemiddeld 2 artiesten in de studio ontvangt ter promotie van hun nieuwe single of album. Daarnaast draait hij uiteraard de leukste en nieuwste Nederlandstalige hits!