Basic Beats
Wanneer:  Vrijdag 21:00 – 23:00, herhaling zaterdag 21:00 – 23:00
Presentatie: Paul Henderson & Ronnie van Muylwijk
Genre: Techno, techhouse, deephouse & minimal
Omschrijving programma: Dansmuziek aan elkaar gemixt door Paul Henderson. Items als feestagenda en dergelijke komen voorbij, zodat de dansliefhebber helemaal up-to-date het weekend in kan.

Back to the Roots
Wanneer: Zondag 16:00 – 18:00
Presentatie: Erik Vastenouw, Sandra Zeegers
Genre: Erik Vastenouw, Sandra Zeegers Genre 80/90
Omschrijving programma: Gezellig zondagmiddagprogramma met Erik Vastenouw en Sandra Zeegers. Met zeer diverse muziek uit de jaren 80, 90 en af en toe een nieuwe plaat. Om half 5 en half 6 schuift Sebastiaan aan voor een korte terugblik op het weer van de afgelopen week en het weerbericht voor de komende dagen. Verder is er een theateragenda van theater de Willem en een muzikaal tweeluik, met Sandra Zeegers.

Bluezy
Wanneer? Zondag  20:00 – 21:00
Presentatie: Nico Bravenboer
Genre Blues
Omschrijving programma De liefhebbers van blues worden getrakteerd op vele bekende bluesnummers en bluesartiesten, maar daarnaast is er ook ruimte voor lokaal en regionaal talent. Ook wordt er elke maand een CD geselecteerd, die extra wordt toegelicht. Uiteraard wordt er in het programma ook aandacht geschonken aan bluesactiviteiten in de regio, zoals uitgaanstips en concertagenda. Het programma wordt live gemaakt op donderdagavond in de studio van RTV Ridderkerk.

Bram en Jurgen
Wanneer? Zaterdag 18:00 – 21:00
Presentatie: Bram de Waard en Jurgen
Genre Muziek en informatie: regionaal talent
Omschrijving programma Bram & Jurgen geeft muzikaal talent uit de regio een podium. Je leert iedere week een artiest kennen op muzikaal en persoonlijk gebied door leuke items. De artiest laat live zijn of haar eigen nummers horen. Naast het muzikale gedeelte is er een maandthema zoals stoptober, verkeersveiligheid of alcoholgebruik.

Crossroads
Wanneer? Zondag 14:00 – 16:00
Presentatie: Cees de Haan
Genre Country
Omschrijving programma Een fijn programma op de zondagmiddag, met lekkere countrymuziek, met veel verschillende countrystijlen.

Dreadlocks in Moonlight
Wanneer? Vrijdag 19:00 – 21:00 uur
Presentatie: Ras Lennard
Genre Reggae
Omschrijving programma Ras kent de wereld van de reggae als geen ander en dat kun je dan ook horen!

De DZM show
Wanneer? Zaterdag 12:00 – 14:00
Presentatie: Ferdinand de Coninck en Mark van der Boor
Genre Top 40 – Jongeren
Omschrijving programma Vrolijk programma met muziek uit de hitlijsten. Ferdi en Mark bespreken het laatste nieuws  en nemen iedere week de nieuwste hits mee. Verder lachen we met de moppentapper van Papendrecht, is er een muzikaal raadsel (translaatsel) en een foute plaat kan natuurlijk niet ontbreken…

Drechtsport
Wanneer? Bij speciale sportevenementen
Presentatie: Afwisselend: Erik Vastenouw, Peter van Leijden, Eef Schouten, Peter Weeting, Jeroen Jansen.
Genre Informatief, sport
Omschrijving programma Drechtsport doet verslag van belangrijke sportevenementen die zich in Papendrecht afspelen, of voor Papendrecht belangrijk zijn. Voorbeelden zijn de jaarlijkse wielerronde, belangrijke wedstrijden van PKC of de derby tussen v.v. Papendrecht en v.v. Drechtstreek.

Flashback
Wanneer? Maandag 19:00 – 21:00
Presentatie: Peter van Leijden, Frans Kleijn
Genre Gouwe ouwe
Omschrijving programma Een programma met gouwe ouwe muziek. In het programma, dat op een losse manier gepresenteerd wordt, hoor je de weetjes en feitjes, de verjaardagen van de dag. Ook is er een draaitip en een B Side.

Flink op zondag
Wanneer? Zondag 18:00 – 20:00
Presentatie: Wim Flink, Emy Kruik
Genre Top 40
Omschrijving programma Programma met de grootste hits aller tijden. Elke week is er een filmoverzicht. Het tijdstip leent zich ook prima voor een voetbaloverzicht en dit wordt dan ook elke zondagavond gegeven.

Fred en JW, met zijn twee
Wanneer? Maandag 21:00 – 22:00
Presentatie: Fred Busman, Jan-Willem Huisman
Genre Afwisselend recent en wat ouder werk, met hier en daar wat Nederlands.
Omschrijving programma Een programma met fijne muziek van allerlei slag. Jan-Willem en Fred hebben in het programma nieuws en sportberichten uit de regio.

Happy Days
Wanneer? Woensdag 19:00 – 21:00
Presentatie: Gert van Gorkum
Genre Rock ’n Roll/ Rockabilly
Omschrijving programma Happy Days richt zich op de Rock n’ Roll en Rockabilly kant van de muziek uit de jaren 50 en 60. Elke week staat er een Rock n’ Roll artiest in de spotlight.

De Late Avond
Wanneer? Iedere werkdag 23:00 – 24:00
Presentatie: Bert de Wolff, Alfred Blokhuizen, Herry Kuipers
Genre: Informatief
Omschrijving programma: Een radioprogramma dat voor en samen met lokale omroepen in Zuid-Holland Zuid wordt gemaakt. Het is een programma met prachtige easy listening muziek en nieuws uit de streek. Een fijn moment om de dag mee af te sluiten en de nacht mee in te gaan.

Het Muziekmuseum
Wanneer: Donderdag 16:00 – 18:00
Presentatie: Gert-Jan de Vries
Genre: 50/60/70/80
Omschrijving programma: Elke donderdagmiddag neemt Gert-Jan je mee naar het verleden, met de betere muziek van toen, waarbij verrassend veel informatie rondom de artiesten en nummers wordt gegeven. Iedere week staat een historische Top-40 centraal.

Papendrecht Klassiek
Wanneer: Zondag 08:00 – 10:00
Presentatie: Samengesteld door Hans Hulswit
Genre: Klassieke en oude muziek
Omschrijving programma: Non-stop programma met “klassieke” muziek uit de periode van 1000 tot nu.

Praatpaal Papendrecht
Wanneer? Dinsdag 20:00 – 22:00, herhaling op zaterdag 8:00 – 10:00
Presentatie: Rene van Engelen, Gerrit de Ruiter. Vaste columnist: Peter de Liefde
Genre: Informatief
Omschrijving programma: Het eerste uur van dit programma staat in het teken van de lokale politiek: raadsleden, wethouders en andere betrokkenen worden ondervraagd over hun activiteiten en plannen. In het tweede uur staat het begrip “levensbeschouwing” centraal: religies, maar ook vele andere aspecten komen aan de orde.

Rock Garden
Wanneer? Werkdagen 15:00 – 17:00, op donderdag 15:00 – 16:00
Presentatie: Hans Hulswit
Genre: Classic rock en Modern rock
Omschrijving programma: Programma met classic rockmuziek. Het programma wordt op woensdag live gepresenteerd. Rond 16:15 uur is er de “Long Song”een track van minimaal 8 minuten lang. Binnenkort  zal er in het tweede uur ook aandacht zijn voor de geschiedenis van zeezenders zoals Veronica, RNI en Caroline. Op de andere werkdagen is het programma non-stop. 

Robin van der Graaf
Wanneer? Donderdag 18:00 – 20:00
Presentatie: Robin van der Graaf
Genre: Muziekprogramma
Omschrijving programma: Robin presenteert hedendaagse hits en meer.

Silhouet
Wanneer? Woensdag  21:00 – 23:00
Presentatie: Koos van Wijngaarden
Genre: Diverse muziekgenres
Omschrijving programma:
Aan de hand van een willekeurig gekozen thema worden de contouren zichtbaar van een nieuwe dag.  Silhouet, een muziekprogramma van vandaag, terugblikkend op toen met het zicht op morgen…

Stafford’s World
Wanneer? Zondag  21:00 – 24:00
Presentatie: Mark Stafford
Genre: Drie uur lang pop en rock van de vroege jaren ’60 tot de vroege jaren ’80!
Omschrijving programma:
Mark Stafford maakt al bijna 10 jaar zijn eigen show voor verschillende stations in meerdere landen. Hij werkt o.a. voor Radio Caroline. Zijn show wordt gepresenteerd in het Engels, maar uiteindelijk gaat het om de muziek!

Studio De Witt
Wanneer? Zaterdag 10:00 – 12:00, herhaling maandag 10:00 – 12:00.
Presentatie: Ben Corino
Genre: informatief
Omschrijving programma: In dit live programma staat een bekende uit de Drechtsteden als hoofdgast centraal. Presentator Ben Corino gaat in het eerste uur het gesprek aan met de hoofdgast. De muziek in het programma wordt door deze hoofdgast ingebracht. In het tweede uur is er aandacht voor Drechtstedelijke actualiteiten, lokale en regionale politiek.  Het tweede uur wordt afgesloten met een voordracht van de Dichter van Dienst uit een van de Drechtsteden. Techniek: Jacqueline van de Bergh, Hans Hulswit, Mark Verboom. Dit programma wordt ook uitgezonden door Drechtstad FM.

Trots op Papendrecht
Wanneer? Dinsdag 19:00 – 20:00, herhaling woensdag 11:00 – 12:00.
Presentatie: Cora Vastenouw
Genre Informatief
Omschrijving programma Cora praat met Papendrechters of mensen die voor Papendrecht belangrijk zijn. Veelal zijn dit mensen uit de wereld van het vrijwilligerswerk.

Via Cultura
Wanneer? Donderdag 20:00 – 22:00
Presentatie: verschillende presentatoren
Genre informatief: kunst- en cultuur radioprogramma
Omschrijving programma: Via Cultura wordt live uitgezonden, vanaf verschillende locaties in de binnenstad van Dordrecht. In dit programma hoor je een forumdiscussie en een of meer live optredens van regionale artiesten. Dit programma wordt ook uitgezonden door ATOS en Drechtstad FM.

Wij houden het Hollands
Wanneer? Zondag 12:00 – 14:00, herhaling vrijdag 10:00 – 12:00
Presentatie: Rob de Leeuw
Genre Nederlandstalig
Omschrijving programma: Iedere zondagmiddag presenteert Rob de Leeuw live ons Nederlandstalig radioprogramma waarin hij iedere week gemiddeld 2 artiesten in de studio ontvangt ter promotie van hun nieuwe single of album. Daarnaast draait hij uiteraard de leukste en nieuwste Nederlandstalige hits! Dit programma wordt ook uitgezonden door MerweRTV  en ATOS.