PAPENDRECHT – Bij de wielerronde, die op zaterdag 1 juni werd gereden, deed een aantal toppers mee. Dit jaar werd begonnen met de dameskoers waarin drie categorieën waren samengevoegd.

Meer dan 50 dames streden om Grote Prijs Shipping Factory”. Na een spannende race met diverse demarrages leek het op een massasprint uit te draaien. Tessa Neefjes drukte haar voorband als eerste over de finish, Hanneke Mulder werd tweede voor Minke Slingerland.

Om 12.45u kwam de categorie sportklasse / Basisleden in actie voor de “Grote Prijs A&G”. Net als bij eerste omloop, was een mooie koers te aanschouwen met o.a. de Papendrechtse renners Chris Maas, Peter Kooistra, Dennis en René Lems. Na een ontsnapping met 4 renners kwam Frans van der Linden uit Bergschenhoek als 1e over de meet. Chris Maas uit Papendrecht werd knap derde voor Gerard Kooistra.

De elitekoers strijdend om de “Grote Prijs Jumbo Supermarkten” kende dit jaar een spannend verloop; na een koers van 1 uur en 45 minuten kwam Daniel Langereis uit Delft als eerste over de meet. Tweede werd Robert Berk uit Pijnacker, net voor Tomas Kopecky uit Zoeterwoude. Coen de Groot uit Papendrecht kwam als 44e over de meet. We kijken terug op een mooie koersdag met opnieuw prachtig weer.
4 mijl van Papendrecht

Ruim 50 lopers stonden aan de start van de 4 Mijl van Papendrecht. Naast de echte kanonnen zoals Lars Gerritsen, die uiteindelijk ook heeft gewonnen in een prachtige tijd van 19:53m, had het evenement dit jaar een recreatief karakter. Naast het individuele karakter met extra premies stonden er ook estafette teams aan de start. Dit viel enorm in de smaak en veel lopers haalden het onderste uit de kan.