Drechtstreek speelt gelijk met tien man

0
348

PAPENDRECHT – In de eerste wedstrijd van de competitie is Drechtstreek gestart met een 2-2 gelijkspel tegen SC Everstein. Na een vroege rode kaart voor doelman Joris Moesman moest Drechtstreek nog driekwart van de wedstrijd volmaken met tien man. Drechtstreek was in het laatste kwartier van de wedstrijd dicht bij een overwinning maar de wedstrijd eindigde onbeslist.

Na een aftastend kwartier hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Op een kopbal van Rick Fierens op het dak van het Drechtstreek doel na ontstonden er beide kanten niet veel kansen. In de 14e minuut sprintte Joey Hakkesteeg over links zijn tegenstanders voorbij en legde de bal via een keihard schot voor het doel van Ricardo de Keijzer, die kansloos was op de intikker van Koen Lighaam. Drechtstreek leek mogelijkheden te voelen want de voorwaartse druk nam behoorlijk toe. Schoten van zowel Koen Lighaam als Joey Hakkesteeg en Mark Kunst gingen rakelings naast en over.

In de 23ste minuut was er de aanval van Everstein die eindigde in een rode kaart voor doelman Moesman. Net buiten het strafschopgebied kwam de bal op zijn hand en de goed leidende scheidsrechter Jimmy Beljaars kon niet anders doen dan hem de rode kaart voorhouden. Door het vertrek van Moesman moest reservekeeper Laurens Rotman zijn plaats innemen. De veldspeler die daarvoor naar de kant werd gehaald was Joey d’Haan, die aan een prima wedstrijd bezig was. Tot aan de rust behield Drechtstreek zijn voorsprong zodat de ruststand 1-0 was.

Na vijf minuten in de tweede helft maakte Sander Bergshoeff met een hard schot van afstand de gelijkmaker en tien minuten later scoorde Robbie de Roos zelfs de 1-2. Drechtstreek was in die fase van de wedstrijd zeker niet de mindere ploeg maar in de ondertal situatie vielen er soms gaten. De ploeg van Paul Koster was duidelijk niet van plan om zich gewonnen te geven. Met veel inzet wist de ploeg zich talrijke kansen te scheppen maar het duurde toch nog tien minuten voordat Jorn van Drimmelen na een afgeslagen kans in tweede instantie toch de 2-2 binnen kon schieten. Met nog twintig minuten op de klok zette Drechtstreek veel druk en hield het Everstein onder controle maar tot scoren kwam het niet meer. Zo eindigde de eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen met een teleurstellend gelijkspel en kon SC Everstein daar niet ontevreden over zijn.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek om 14.30 de uitwedstrijd tegen SV Meerkerk.