PAPENDRECHT – De belangen zijn groot komende zaterdag bij de derby Drechtstreek – Papendrecht. De thuisclub heeft punten nodig om zichzelf uit de degradatiezorgen te spelen en de gasten strijden volopom de titel in de tweede klasse F. “Echt een wedstrijd om je op te verheugen”, zegt vv Papendrecht-boegbeeld Nick Kamerling.

“Natuurlijk is spelen tegen Drechtstreek altijd heel bijzonder, maar dit keer gaat het ons om méér dan alleen de derby zelf. Er speelt ook een hoger doel mee: de race om het kampioenschap. We staan er goed voor en willen gáán voor onze kansen.”
Het plaatje ziet er goed uit voor de Slobbengors-club. Nivo Sparta gaat met 43 punten uit 20 wedstrijden weliswaar aan kop in 2F, maar weet Papendrecht met 40 uit 19 dicht achter zich. “Als wij onze twee inhaalduels winnen, staan we drie punten los”, rekent Nick Kamerling voor.

Focus
Voorafgaand aan dit seizoen sprak Papendrecht de hoop uit zo lang mogelijk mee te doen in de subtop en een plaatsje in de nacompetitie binnen te slepen. Nu, op driekwart van het seizoen, zijn de doelstellingen bijgesteld. “Nu we er zo goed voor staat moet de focus op het kampioenschap gericht zijn”, vindt centrale verdediging Kamerling (28). “Sinds de winterstop draaien we hartstikke goed en pakken we punten waar concurrenten ze laten liggen. Het mooiste aan onze spelersgroep is dat alle neuzen dezelfde kant op staan en we stabiel weten te presteren.”

Sturrus
“Veel van het huidige succes is terug te voeren op de aanpak van onze trainer Johan Sturrus. Hij kwam dit seizoen nieuw binnen bij Papendrecht, zijn eerste club als hoofdtrainer. Gaandeweg de competitie gingen we onder zijn leiding steeds beter spelen. Zijn voornaamste kwaliteiten: hij straalt rust uit en is zowel sociaal als tactisch ijzersterk. De invloed daarvan op de groep is groot. We hebben veel zelfvertrouwen en voelen ons ontspannen. Die twee elementen nemen we komende zaterdag ook mee naar sportpark Oostpolder.” “Natuurlijk staat een derby altijd op zichzelf en is het onmogelijk om voorspellingen te doen, maar toch zien we deze wedstrijd dit seizoen in een net even ander perspectief. Het gaat ons deze keer om meer dan het ‘kampioenschap van Papendrecht’. We willen die ‘grote titel’ proberen in de wacht te slepen. Het kán, daar ben ik van overtuigd. En áls het lukt dan zou dat geweldig zijn met een team waarin vrijwel alleen maar échte Papendrecht-jongens lopen. Jong en oud; we zijn allemaal hongerig en bereid om voor elkaar te knokken. Ik vind het heerlijk om deel uit te maken van zo’n team. De eerste zeven wedstrijden moest ik vanwege blessures missen, maar daarna heb ik me alleen nog maar fit gevoeld. Da’s lekker voetballen hoor, zeker ook omdat ik deel uit maak van een hecht team. We hopen onze kracht ook bij Drechtstreek te kunnen tonen.”

Bron: Regio-Voetbal
(Jan Timmer, verslaggever regio West-Alblasserwaard)