PAPENDRECHT – Achter de schermen zijn de diverse betrokkenen bij vv Papendrecht druk bezig om het nieuwe seizoen in te richten. Dit geldt ook voor het technisch jeugdkader. De meeste posities zijn inmiddels ingevuld. Zo zal Chahid Chaibi opnieuw de JO19-1 onder zijn hoede krijgen. Hij en de jongens presteren momenteel prima. Ze hebben inmiddels een periodetitel op zak en spelen dus nog om promotie naar de 4e divisie.

Ook Karel Spitsbaard blijft op zijn post als eindverantwoordelijke van JO17-1. Afgelopen seizoen is dit team gepromoveerd naar de Hoofdklasse, waar de ploeg naar behoren presteert.

Voor JO15-1 heeft vv Papendrecht een ‘oude bekende’ weten te strikken. Paco Ariza Lora zal terugkeren als trainer. Met zijn enthousiasme en ervaring zal hij proberen die lichting naar een hoger plan te tillen. Dit geldt ook voor Claudia Broersma, momenteel trainer bij JO14-1. Zij zal ook komend seizoen deze lichting coachen en trainen.

Meest opvallende naam is Norichio Nieveld. Norichio speelt momenteel bij Top Oss in de Keuken Kampioen Divisie. De voormalig speler van Feyenoord, Jong Oranje, Excelsior, FC Eindhoven, Go Ahead Eagles en PEC Zwolle zal komend seizoen spelen bij Kozakken Boys en heeft de ambitie om als jeugdtrainer zijn ervaring over te brengen. Hij zal vanaf de zomer de JO13-1 onder zijn hoede nemen.

Een belangrijke verschuiving is Mark Schreurs. Hij zal komend seizoen fungeren als hoofdtrainer bij JO11/JO10, waar hij invulling en sturing gaat geven aan de nieuwe plannen omtrent het vv Papendrecht Fundament (JO8 t/m JO11). Daarnaast hebben onder andere Rick Molenaar, Aron Kraal, Mariska van ’t Zant, Fouad Yafrah, Bas Mutsaers en nog enkele trainers aangegeven ook komend seizoen actief te zijn op de velden. Met enkele anderen worden komende weken gesprekken gevoerd. Daarover later meer.

E-mail: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl