Papendrecht doet goede zaken in en tegen Brielle

0
594

BRIELLE – Papendrecht heeft zich op dinsdagavond 15 maart dankzij een 0-2 overwinning in en tegen Brielle stevig in de middenmoot genesteld. In een matige wedstrijd met veel kansen aan beide kanten was Papendrecht de betere ploeg. De gasten, die sterke fases afwisselden met matige, kregen de eerste kansen. Lorenzo van Wijk raakte de lat en Nick Kamerling kopte net over uit een corner. Na een half uur liet ook Brielle zich zien. Dean Bos sneed op de linkerkant door de defensie van Papendrecht en schoot daarna voorlangs.

De laatste vijf minuten voor rust kroop Papendrecht diverse keren door het oog van de naald. Na een prima individuele actie van Adam el Fazazi kon Cees Baars dankzij uitstekend verdedigend werk voorkomen dat Brielle op 1-0 kwam. Uit de daaropvolgende corner werd de bal tot twee keer toe van de lijn gehaald nadat Papendrecht-doelman Roy Rijntjes al gepasseerd was. Niet veel later was het weer Adam el Fazazi die na een prima actie Roy Rijntjes dwong tot een geweldige redding. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Lorenzo van Wijk maar zijn kopbal miste alle kracht.

Na de rust bracht George Tomas de Brito meer lijn in het spel van Papendrecht, al bleven de echte kansen aanvankelijk uit. Ook Brielle bleef gevaarlijk. Vooral plaaggeest Adam el Fazazi was met geweldige dribbels dreigend. De sterk spelende Papendrechtse defensie bleef echter overeind. In de 60e minuut was het raak voor Papendrecht. George Tomas de Brito stuurde in de omschakeling met een geweldige dieptepass Lorenzo van Wijk op pad. Alleen voor Nigel Keehnen bleef de rechtsbuiten ijzig kalm en schoof de bal onder de uitkomende keeper in het doel.

Vanaf dat moment was het verzet van Brielle gebroken en controleerde Papendrecht de wedstrijd. In de 80e minuut stond Tomas de Brito weer aan de basis van een Papendrechts doelpunt. Deze keer stuurde hij Juninho van Ree aan de rechterkant de diepte in die met een geweldige voorzet vanaf de achterlijn Lorenzo van Wijk in staat stelde om zijn tweede van de avond te maken: 0-2. Papendrecht, dat keeper Roy Rijntjes nog zag uitvallen, speelde vervolgens de wedstrijd simpel naar het einde.

Papendrecht: Rijntjes (Schutte), Van Rooijen, Kamerling, Baars, Van der Werff, Leenheer, Resoort (Tilroe), Van Ree, Saffignani (Tomas de Brito), Van Wijk (Drenthe), Van Ek.

Dit verslag is geschreven door Edwin Schreurs.