PAPENDRECHT – De wedstrijd tussen Papendrecht en EBOH is zaterdagmiddag na ruim een half uur spelen gestaakt bij een 0-0 tussenstand. Aanleiding tot het staken was een rode kaart voor EBOH-speler ReggaRegales. Die maakte na een overtreding op Xavier Leenheer nog een trappende beweging naar die speler en kreeg rood. Nadat Regales ook nog de assistent-scheidsrechter van Papendrecht had geduwd ontstond een opstootje waar officials van EBOH bij betrokken raakten. Regales kreeg door scheidsrechter Joost Bezemer zijn tweede rode kaart voorgehouden en Bezemer staakte daarna de wedstrijd definitief.

Wat een feestmiddag had moeten worden, werd een behoorlijke deceptie. De wedstrijd Papendrecht – EBOH, die op zaterdagmiddag 6 april werd gespeeld op sportpark Slobbengors, werd in de 35e minuut gestaakt bij een 0-0 stand. Het eerste kwartier van de wedstrijd had EBOH een overwicht zonder uitgespeelde kansen te creëren. Papendrecht speelde slordig en leed veel balverlies. In de 18e minuut liet Papendrecht de eerste goede aanval zien. Jearlon Martina lanceerde Justin Beemsterboer, die zijn schot gekeerd zag worden door EBOH-keeper Kevin Emde. Niet veel later had de EBOH-keeper weer een mooie redding op een vlammend schot van Thomas Muilwijk. In de 32e minuut dacht Nick Kamerling de 1-0 op het bord te zetten. Hij kopte geheel vrijstaand bij de tweede paal de voorzet van Djerrel Saffignani binnen. Het onterechte vlagsignaal van de grensrechter werd gehonoreerd door de scheidsrechter, waardoor de goal werd afgekeurd.

In de 35e minuut sloeg de vlam in de pan. EBOH, dat al twee gele kaarten had geïncasseerd voor forse overtredingen, ging volledig over de schreef. Na een harde overtreding op Xavier Leenheer trapte dezelfde speler vervolgens nog een keer na. Scheidsrechter Joost Bezemer gaf hem de rode kaart. Hierna ontstond in het veld en bij de dug-outs de nodige opstootjes met duw- en trekwerk. De scheidsrechter besloot de wedstrijd stil te leggen om die even later definitief te staken. Een triest eind van wat een mooie middag had moeten worden, zeker gezien het 3-1 verlies van koploper Nivo Sparta op bezoek bij Pelikaan.