Sport

Papendrecht verliest nipt

ALMKERK – Het had niet veel gescheeld of Papendrecht had een punt mee kunnen nemen tegen koploper Almkerk. Pas een kwartier voor het eind van de wedstrijd wist Almkerk het enige doelpunt van de middagte scoren. Door de 1-0 eindscore deed Almkerk goede zaken in de strijd om het kampioenschap. Papendrecht miste drie belangrijke spelers en kon niet tot scoren komen.

Lang zag het ernaar uit dat Papendrecht, na Roda Boys/Bommelerwaard, ook tegen koploper Almkerk zou kunnen stunten. In de 75e minuut werd deze hoop de grond ingeboord, toen Erwin Verbruggen na een hoekschop, via het been van Nick Kamerling, de 1-0 aantekende.

Papendrecht begon het duel zonder de geschorste spelers Jay Luciano, Michael van Rooijen en Justin Beemsternboer. Ook coach Robert Roest van Almkerk had een viertal afwezigen. Er moest dus flink gepuzzeld worden door beide keuzeheren. Wellicht daardoor ontstond in de eerste helft een defensief duel, dat zich grotendeels afspeelde op het middengedeelte van het veld. Beide teams creëerden in deze fase dan ook geen enkele uitgespeelde kans.

In de tweede helft waren meer aanvallende acties te zien. In de 47e minuut was het Rick Molenaar die Papendrecht op de been hield door de bal, na een hoekschop, bij de tweede paal uit het doel te werken. Kort daarop was de mooiste kans voor Papendrecht, toen Jarden van Ek alleen op Almkerk-keeper Maikel Korebrits afging. Zijn inzet belandde echter voor Papendrecht aan de verkeerde kant van de paal.

Na de 1-0 trokken de gastheren zich massaal terug. Een scenario dat Almkerk wel ligt gezien het feit, dat de ploeg in 20 duels slecht 13 tegentreffers heeft geïncasseerd. Het was dus regelmatig overvol in het strafschopgebied, wat schieten en combineren moeilijk maakte. Even leek het erop dat Almkerk de score zelfs nog zou verdubbelen, toen bij een counter Bart Dirven alleen op Timo Kurpershoek afging. Het was Bright Adouvi die met een correcte sliding het onheil wist te voorkomen. Zo eindigde de wedstrijd in winst voor Almkerk, waar een gelijkspel de juiste verhouding had geweest. Het hardwerkende Papendrecht kreeg dus te weinig.

Papendrecht krijgt nu drie thuiswedstrijden achter elkaar. Heukelum, Hardinxveld en Nivo Sparta komen de komende weken op bezoek.