Sport

Tiende overwinning op rij voor koploper Drechtstreek

Met de tiende overwinning op rij lijkt Drechtstreek op weg naar een zeer hoge eindklassering in de derde klasse C. Afgelopen zaterdag moest ‘buurman’ De Alblas dat zijn meerdere erkennen in koploper Drechtstreek. De 5-1 uitslag was wel enigszins geflatteerd want zo groot waren de krachtsverschillen niet. Daar treurde men echter bij Drechtstreek niet om want de score is goed voor het doelsaldo.

Vooral tijdens het eerste kwartier van de wedstrijd toonden beide kanten een nogal afwachtende houding. Er werd wat rommelig gespeeld en totdat Laurens Barnhoorn in de veertiende minuut vlak voor doelman Marvin Otte de bal net niet kon raken waren er nauwelijks kansen geweest.

De Alblas leek toen zijn kansen te ruiken want het zette flink druk op de blauwwitte brigade. Pas in de twintigste minuut opende Drechtstreek de score door een schitterende goal van Randy Kroos. Op aangeven van de goed spelende Jillroy Ruiz omspeelde hij zijn tegenstander en schoot de bal van ongeveer 20 meter over keeper René de Ruiter in de verre hoek.
Vanaf dat moment kwam het initiatief bij Drechtstreek te liggen. Tien minuten na de openingsgoal kon Mark Kunst, opnieuw op aangeven van Jillroy Ruiz, over links de bal onder de keeper doorschieten: 2-0.

Minder geconcentreerd

Na rust leek Drechtstreek wat minder geconcentreerd. Vier minuten na de hervatting kwam een lange bal van achteruit bij de altijd slimme Chris Koremans terecht. Die aarzelde geen moment en bracht de aansluitende 2-1 op het bord.

De Alblas putte hier moed uit en ging steeds in de aanval maar alle pogingen werden afgeslagen door de Drechtstreek defensie. In de 67ste minuut werd het 3-1 toen de doorgeschoven bal van Jillroy Ruiz door Randy Kroos knap werd verzilverd. Na dat derde doelpunt was het over voor De Alblas dat zich bij de nederlaag leek neer te leggen.

Er volgden nog twee prima doelpunten in de laatste tien minuten. De net ingevallen Hariz Brzac bracht de 4-1 op zijn naam en hij stelde Randy Kroos in de gelegenheid om zijn derde van de middag in te schieten.

Met die 5-1 overwinning was coach Miguel Munoz duidelijk zeer tevreden. Hij roemde zijn mannen voor goede inzet. Hij gaf ook aan dat het voetballend wellicht niet allemaal hoogstaand was maar dat de resultaten nu belangrijker zijn.