PAPENDRECHT – De 37ste editie van de Nationale lenteloop in Papendtecht is zaterdag gewonnen door Colin Bekers en Petra Sloots. Zij wonnen met respectievelijk met 31.49 en 40.33 als winnende tijden.

De weersomstandigheden waren niet erg gunstig met veel wind, regen en af en toe wat zon. Voorin het veld liepen de belangrijke mannen uit het klassement van het Grote Rivieren Loopcircuit. De nummers één en twee uit de stand, respectievelijk Timo de Geus, werden in Papendrecht vijfde en zesde. De winnaar van 2018, Patrick Kwist, eindigde ditmaal op plek vier.

De drie mannen van het podium van de dag liepen daar een stukje vooruit. Bredanaar Colin Bekers nam het initiatief en trok Maarten van Zetten en Nixon Fernandes – die twee behoren tot de favorieten voor de overall winst van het circuit – met zich mee. Van Zetten hield tot halverwege de wedstrijd vol en zou in 22.20 derde worden.

Bekers en Fernandes trokken samen door tot in de laatste kilometer en daarin plaatste Bekers zijn beslissende versnelling. ‘Ik wilde het niet op de baan uitsprinten. Dan was hij waarschijnlijk sneller’, sprak de winnaar, die Fernandes acht tellen achter zich hield. ‘Het was een leuke strijd. Eigenlijk had ik deze wedstrijd niet in de planning, maar ik ben nog niet goed genoeg voor baanwedstrijden. Ik wilde vandaag graag een langere loop doen. 31.49 is geen toptijd, maar ik ben tevreden met het resultaat.’

Ook de snelste vrouw van de dag, Petra Sloots, was in Papendrecht eigenlijk niet op haar best, want had net een buikgriepje uit het systeem. Ze liep desondanks gelijkmatig naar een onbedreigde overwinning in 40.33. Vivianne Steegstra, haar voornaamste tegenstrever in het circuit, was tweede in 41.44. Anna van Stigt maakte in 42.19 de top drie vol.

Bron Papendrechts Nieuwsblad