Column Peter de Liefde: Sorry

0
623

Beste Mark,

Ik heb vanmorgen even wat dingetjes voor jou op papier gezet die jij dan misschien kan gebruiken in je officiële verklaring aan het Nederlandse volk. Ik noem de opties hieronder en dan moet jij maar kiezen welke je het meest geschikt vindt.

Optie 1
Een Griekse viroloog zou ons een proefversie van een corona-vaccin overhandigen maar voor we het meekregen stond Amalia te tongen met zijn dochter en besloten we halsoverkop terug te vliegen om in quarantaine te gaan.

Optie 2
We waren helemaal niet van plan om in Griekenland te blijven. Zo’n regeringsvliegtuig moet ook z’n vlieguren maken om de motoren in conditie te houden. Is eigenlijk hetzelfde als met de paarden van de gouden koets. Het was dus eigenlijk een dagretour in het kader van onderhoud. Overigens vertrekt dit toestel altijd stipt op tijd en hebben we het op de terugweg gemist omdat Ariane zich opgesloten had op een Grieks toilet.

Optie 3
We waren eigenlijk op weg naar CenterParcs in Limburg maar Amalia heeft de piloot omgepraat omdat ze dol is op souvlaki en gyros.

Optie 4
Je moet bij zo’n vakantiehuis wel de tuin bij blijven houden. Toen ik het gras gemaaid had zijn we meteen teruggegaan.

Optie 5
Net als mijn overgrootmoeder in mei 1940 hebben we besloten het land te verlaten omdat we vanuit het buitenland ons verzet tegen de onzichtbare vijand beter kunnen organiseren. (Ik vind dit de beste optie maar dan moet jij zelf een reden verzinnen waarom we meteen terug gevlogen zijn. Of anders zeg je dat Max corona heeft opgelopen. Dan moet ze nu wel in quarantaine maar dat vind ik geloof ik effe niet zo erg want die zit zich nu sowieso steeds met het hele gedoe te bemoeien en daar word ik behoorlijk moe van. Dat laatste moet je er natuurlijk niet bijzeggen, maar dat snap je zelf ook wel.)

Optie 6
Je zegt helemaal niets. Denk hierbij aan het feit dat ik een nazaat ben van de Vader des Vaderlands. En hoe noemden ze die? Willem de Zwijger! Juist. Snap je? Voel je ‘m?

O ja, jij had het over excuses maken. Daar heb ik over nagedacht maar ik heb vroeger van mijn opa geleerd dat je dat nooit moet doen want dan geef je dus eigenlijk toe dat je iets fout hebt gedaan en dat is nooit in het belang van de monarchie. Zo zie je maar dat ik gelukkig altijd terug kan vallen op een rijke familietraditie. Nou, ja, je komt er verder wel uit. Ik wens je heel veel succes!

Groetjes,
Lex