Sportakkoord Papendrecht

0
586

PAPENDRECHT – Het Sportakkoord Papendrecht is ingediend bij de Vereniging Sport en Gemeenten. Dit Sportakkoord is een uitvloeisel op lokaal niveau van het Nationaal Sportakkoord, dat in 2018 werd gesloten.

In dit akkoord hebben de sport, de gemeenten en de rijksoverheid samen met de provincies, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties “de handen ineen geslagen om de kracht van sport in Nederland de komende jaren nóg beter te benutten”.

De landelijke uitgangspunten zijn nu naar de Papendrechtse situatie vertaald: “alle inwoners van Papendrecht kunnen een leven lang sporten en bewegen, als onderdeel van een bredere gezonde levensstijl”.

Hierbij zijn de volgende ambities geformuleerd:
-Sport voor echt iedereen, we werken toe naar een inclusief Papendrecht waar iedereen meedoet;
-We creëren een gezond sport- en beweegklimaat, waarin sport en bewegen een middel zijn om een gezonde leefstijl te bevorderen;
-Onze jeugd is motorisch vaardig en maakt kennis met verschillende sporten;
-Samenwerking en verbinding versterken en vergroten maatschappelijke impact.

Het vervolg wordt een Preventieakkoord met inzet op de bestrijding van overgewicht, overmatig alcoholgebruik en roken. Dit akkoord moet er zijn in juni 2021. Beide akkoorden vormen het Vitaliteitsakkoord Papendrecht.

Tot nu toe hebben ruim 20 organisaties in Papendrecht zich bij het Sportakkoord aangesloten. Hieronder zijn meerdere scholen, sportverenigingen en de gemeente. Heidy van Dam, die deze zaak vanuit de gemeente begeleidt, hoopt dat zich nog meer organisaties zullen aansluiten.

Meer lezen?  Zie www.allesoversport.nl/sportakkoord