Verwenweek mantelzorgers

0
490

PAPENDRECHT – De Verwenweek voor mantelzorgers is van start gegaan. Wethouder Corine Verver reikte dinsdag twee waarderingen uit aan mevrouw Ten Brink. Zij ontving een VVV-bon en een stuk gevulde speculaas.

Andere mantelzorgers kregen de waarderingen per post.

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis.

Mantelzorg is een veeleisende taak en die is er in deze coronatijd niet makkelijker op geworden.

De mantelzorg Verwenweek verloopt dit jaar anders dan andere jaren. In plaats van een lunch en elkaar ontmoeten, wordt de waardering nu per post uitgereikt en zijn er online bijeenkomsten waar mantelzorgers zich vooraf voor konden inschrijven.

In de Mantelzorg Verwenweek worden verschillende online bijeenkomsten gehouden. In de workshop Bordje Vol leerden mantelzorgers over energiegevers en energievreters. Ook zijn er onder andere workshops Body en mind, online bijeenkomsten met mantelzorgconsulenten en krijgen jonge mantelzorgers ook een cadeau. Mantelzorgers kunnen de Mantelzorgwaardering via de website van Sterk Papendrecht nog aanvragen tot en met 14 november. De Verwenweek eindigt op vrijdag 13 november.

Bron: de Klaroen