Motie chemische PFAS stoffen

0
442

PAPENDRECHT – In de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 17 november is een motie van PAB, PvdA, Onafhankelijk Papendrecht, GroenLinks en CDA behandeld.

De motie houdt in dat de hoeveelheid chemische PFAS stoffen die in het grond- en in (drink)water van de regio en Papendrecht zit, flink beperkt moet worden.

In de afgelopen vier jaar heeft de fractie Onafhankelijk Papendrecht al een aantal malen een soortgelijke motie ingediend, maar men kon toen niet rekenen op een meerderheid in de raad.

De neerslag en concentraties van chemische PFAS stoffen komen meer voor in Papendrecht en de regio dan elders in Nederland. De inwoners lopen hierdoor een verhoogd gezondheidsrisico.

De motie is gisteren uiteindelijk aangenomen met 13 stemmen voor (PAB, PvdA, Onafhankelijk Papendrecht, GroenLinks en CDA) en 7 stemmen tegen (VVD, D66, ChristenUnie en SGP). De partijen die tegenstemden vonden het niet nodig om de motie te steunen omdat het college immers bezig is om de kwaliteit van het grond- en (drink)water te verbeteren.

Bron: Papendrecht.net