Nieuwe besmettingen in Papendrecht

0
530

PAPENDRECHT – Het aantal coronabesmettingen in Papendrecht is op 19 november gestegen met 7 gevallen (eergisteren 6). In totaal zijn er nu 962 coronabesmettingen bekend in Papendrecht. Er was een nieuwe ziekenhuisopname. Er was een aan Covid-19 gerelateerd sterfgeval. Het totaal aantal aan Covid-19 gerelateerde sterfgevallen in Papendrecht bedraagt nu 15.

Een deel van de meldingen zijn positieve tests van eerdere dagen, die later zijn doorgegeven. Door een ICT-probleem heeft het RIVM gisteren niet alle positieve testuitslagen ontvangen. RTV Papendrecht heeft daarom gisteren de cijfers niet gepubliceerd.

Het aantal positief geteste personen per 100.000 was in Papendrecht 21,8 (eergisteren 18,7). In de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid was dat getal 48,3 (eergisteren 27,2) en voor heel Nederland 32,9 (eergisteren 24,8). De signaalwaarde voor dit getal is 7.

Een signaalwaarde is een soort `alarmbel’ die door het ministerie van VWS wordt vastgesteld. Die alarmbellen kunnen afgaan als er veel mensen tegelijkertijd ziek worden, in het ziekenhuis worden opgenomen, of positief getest worden. Zo is berekend dat als er langdurig meer dan 40 mensen per dag in het ziekenhuis worden opgenomen, de zorg al snel overbelast kan raken.

Bron: Rijksoverheid.nl