Buurtmoestuin Westpolder van start

0
620

PAPENDRECHT – Zaterdag 21 november heeft wethouder Arno Janssen in de moestuin Westpolder, op de hoek van de Herman Gorterstraat / Albert Verweijstraat, aan de initiatiefnemers van de moestuin een beheersovereenkomst overhandigd.

Het idee voor de buurtmoestuin is tijdens de reconstructie van de wijk ontstaan. Inwoners Selma Mertens en Corine van de Hoek namen het initiatief voor de ontwikkeling van een moestuin, waarin vruchtdragende struiken en plantjes worden geplant. Dat de wens voor een buurtmoestuin breder gedragen werd, bleek uit een enquête die de initiatiefnemers in de buurt hielden. De reacties van buurtbewoners waren uitsluitend positief.

Voor jong en oud
De moestuin maakt deel uit van een speelplek, waardoor het ook echt een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners van alle leeftijden wordt. Kinderen uit de buurt worden actief betrokken bij de inrichting en verzorging van de moestuin: tijdens burendag maakten zij samen insectenkastjes en buurmannen timmerden plantenbakken van snoeihout dat uit hun eigen tuinen kwam.

Aanmoedigingsbudget
Wethouder Janssen: “De gemeente Papendrecht hecht veel waarde aan lokale initiatieven die de leefbaarheid van een wijk vergroten. Deze buurtmoestuin is daar een uitstekend voorbeeld van. Als het coronavirus onder controle is, ben ik ervan overtuigd dat buurtbewoners, jong en oud, elkaar gaan opzoeken op deze mooie ontmoetingsplek.” De gemeente Papendrecht heeft voor dit initiatief een aanmoedigingsbudget beschikbaar gesteld. Dit budget is ingezet voor de aanschaf van materialen voor onderhoud van de moestuin.