Open dagen scholen online

0
636

PAPENDRECHT – De traditionele open dagen van de scholen voor voortgezet onderwijs in Papendrecht gaan in 2021 niet door. Zowel het Willem de Zwijger College als De Lage Waard organiseren wel online activiteiten. De scholen hebben hierover een gezamenlijk persbericht gestuurd.

,,We vinden het natuurlijk ontzettend jammer, maar we moeten de veiligheid en gezondheid van ouders, leerlingen en natuurlijk ook onze eigen medewerkers in acht nemen en dan is een dergelijk grote samenkomst van mensen simpelweg niet te organiseren”, aldus Aat van Genderen van het Willem de Zwijger College.

De Lage Waard organiseert donderdag 26 november en maandag 7 december een online informatieavond voor ouders en start in januari 2021 met online kennismakingsactiviteiten voor leerlingen. Het Griendencollege en het Willem de Zwijger College hebben ook in januari online activiteiten gepland.

De exacte invulling maken de scholen de komende weken bekend. Mocht de situatie in januari toch meer coronaproof zijn, dan gaan de scholen opnieuw met elkaar in gesprek over de mogelijkheden van fysieke open dagen.