Zondagsopening niet verruimd

0
563

PAPENDRECHT – Papendrechtse levensmiddelenwinkels mogen op alle zondagen open blijven zolang de coronacrisis voortduurt. Dit bleek maandagavond 23 november tijdens de commissievergadering Algemene Bestuurlijke Zaken (ABZ). Een verzoek van PvdA, VVD en D66 om de koopzondag in Papendrecht uit te breiden naar alle winkels, haalde het niet.

PvdA, VVD en D66 vreesden dat door de coronanoodwet, die op 1 december van kracht wordt, het aantal koopzondagen door het college van B&W terug zou worden gedraaid naar twee zondagen per maand.

Uit een onderzoek dat werd uitgevoerd op verzoek van de drie partijen bleek dat 61% van de ondervraagden wil dat de openstelling van winkels op zondagen verruimd wordt van levensmiddelenwinkels naar álle winkels, zolang de coronacrisis duurt.

Burgemeester Aart-Jan Moerkerke vond het niet verstandig om met het voorstel in te stemmen. “We willen de openstelling op zondagen niet breder trekken dan levensmiddelen. Want ons motto is nog steeds; ga zo min mogelijk winkelen. Alleen voor eerste levensbehoefte willen we het winkelen juist spreiden. We moeten daarbij ook aan kwetsbare groepen denken”, aldus burgemeester Moerkerke.

PAB, CDA, ChristenUnie en OP hebben samen een meerderheid in de gemeenteraad en deze partijen waren tegen de ruimere openstelling. Zij gaven aan bang te zijn voor meer “funshoppen” en wilden dat liever niet laten gebeuren.

Bron: de Klaroen