Nieuwe dienstregeling Qbuzz

0
1825

DRECHTSTEDEN – Op 3 januari gaat de nieuwe dienstregeling van Qbuzz in. Zo’n tien procent van de ritten van trein en bus wordt geschrapt, maar voor Papendrecht zijn er nauwelijks gevolgen.

Stadsbuzz lijn 4 krijgt een iets andere route door het centrum van Dordrecht. De bus blijft wel gewoon het station en de Spuiboulevard aandoen. In de zomer vervallen de ritten naar het recreatiegebied Merwelanden.

Streekbuzz 316, die via de Burgemeester Keijzerweg van Alblasserdam naar het Albert Schweitzerziekenhuis en het Dordtse station gaat, krijgt een ander nummer: R-net 416. De route wordt voortaan uitgevoerd met comfortabele rode R-netbussen.

Op zaterdagen gaat R-net 491 (van Sliedrecht naar Zuidplein) voortaan 2x per uur rijden in plaats van 4x per uur.

Op de MerwedeLingelijn vervallen de eerste en de laatste trein van de dag.

Qbuzz geeft als reden voor deze (en vele andere) wijzigingen aan dat “als gevolg van de COVID-19 pandemie het gebruik van het openbaar vervoer in het hele land met meer dan de helft (is) gedaald. Momenteel is nog onduidelijk wat de blijvende effecten zijn. Naar verwachting duurt het nog langere tijd voordat het OV-gebruik weer op het niveau ligt van voor de pandemie.”

Voor details zie: www.qbuzz.nl