Pietenband creëert drive-in Sinterklaasfeest

0
575

DORDRECHT/PAPENDRECHT – Op 28 november heeft Pietenband Wild Geraas, onderdeel van muziekvereniging Excelsior, een drive-in Sinterklaasfeest georganiseerd in samenwerking met de feestcommissie van MTU Benelux in Dordrecht.

Waar op dit moment veel intochten en Sinterklaasfeesten worden afgelast als gevolg van de corona-crisis heeft pietenband Wild Geraas een uniek concept gecreëerd om volledig corona-proof het Sinterklaasfeest toch door te laten gaan. Een drive-in feest werd opgetuigd in de bedrijfshal van MTU Benelux.

Voordat de auto’s met ouders en zenuwachtige kinderen de bedrijfshal in reden, werden de auto’s eerst vakkundig ‘ontsmet’ door de pieten. Vervolgens reden de auto’s een voor een naar binnen en werden bij het eerste stoppunt opgewacht door de volgende groep pieten voor een flinke hand pepernoten. Natuurlijk moesten er sinterklaasliedjes gezongen worden. Daarna reden de auto’s door naar het laatste punt van de drive-in. Daar zat aan de ene kant van de auto een compleet pietenorkest te spelen (uiteraard op 1,5 meter), en aan de andere kant zat Sinterklaas. De kinderen werden op een ruime 1,5 meter door Sinterklaas toegesproken om vervolgens hun cadeau in ontvangst te nemen.

“Een hele operatie om op te zetten maar het resultaat was er dan ook naar”, aldus de organisatie. “Fijn dat we op een verantwoorde manier dit feest toch hebben kunnen door laten gaan”.