Tentoonstelling I Love Dordt

0
567

DORDRECHT/PAPENDRECHT – Vierhonderd objecten van Dordtenaren schitteren in de tentoonstelling I Love Dordt. Dordrecht heeft dit jaar 800 jaar stadsrechten en de tentoonstelling hierover, wordt gezien door de ogen van de Dordtenaren.

In oktober riep het Dordrecht Museum inwoners van de stad op om dierbare voorwerpen in te leveren die hun liefde voor Dordt laten zien. Dat mocht van alles zijn en het museum had vooraf geen idee wat er precies ingediend zou worden.

In twee dagen tijd werden er uiteindelijk 400 verschillende voorwerpen ingeleverd door bijna evenveel bewoners van de stad. Dit leverde onder andere een fiets, muziekinstrumenten, oude foto’s, tekeningen, een hoefijzer en bijzondere kledingstukken op. Ook de persoonlijke verhalen achter deze voorwerpen zijn bijzonder.

De afgelopen weken heeft conservator Marianne Eekhout samen met haar collega’s de ingeleverde voorwerpen tot een echte tentoonstelling gemaakt met kunst, historische voorwerpen en vooral ook alledaagse spullen.

Museumdirecteur Peter Schoon vertelt dat de voorwerpen afkomstig zijn van allerlei verschillende inwoners: geboren en getogen Schapenkoppen, Dordtenaren met roots in andere werelddelen en van jong tot oud. Ook zijn er spullen te zien van een aantal bekende Dordtenaren, zoals burgemeester Wouter Kolff, kunstenaar Mignon Nusteling en zangeres Marianne Noble.’,

Zaterdag 12 december kan men online meedoen met de echte Dordtse Stadsquiz. De quiz wordt georganiseerd door schouwburg Kunstmin in samenwerking met het Dordrechts Museum en is meteen de aftrap van de tentoonstelling I Love Dordt. De quiz wordt live uitgezonden vanuit schouwburg Kunstmin en begint om 20:00 uur. Test je Dordt-kennis en win eeuwige roem. Quizmaster is presentator Antoin Peeters, bekend van RTL Nieuws.

Iedereen mag gratis meedoen aan deze Dordtse stadsquiz. Speel de quiz thuis achter de computer, alleen of samen met vrienden of familie. Vooraf aanmelden voor de quiz is wel nodig en kan via www.kunstmin.nl. Een uur voor de start van de quiz ontvangen alle deelnemers per mail een link naar de livestream.

Vanaf zondag 13 december is de tentoonstelling I Love Dordt in het Dordrechts Museum open voor bezoekers en te zien t/m 21 februari 2021.

Zowel met de Dordtpas als met de Museumkaart is toegang tot het Dordrechts Museum altijd gratis. Online reserveren is verplicht voor het museumbezoek, ook voor iedereen die gratis toegang heeft.