Download CoronaMelder

0
528

PAPENDRECHT – CoronaMelder app is te gebruiken voor heel Nederland en is op vrijwillige basis. Het coronavirus is er nog altijd en daarom is het belangrijk om juist nu alert te blijven.Op 6 december hadden 4.180.328 mensen de app gedownload.

De app is heel belangrijk omdat het helpt om de verspreiding van het coronavirus te stoppen. Men kan besmetting voorkomen omdat CoronaMelder een waarschuwing geeft nadat men in de buurt is geweest van iemand die corona heeft.

De app stuurt een melding als men minstens 15 minuten dicht bij iemand is geweest die later corona blijkt te hebben. Deze persoon moet ook de app gebruiken.

Coronamelder gebruikt geen locatiegegevens, maar bluetooth. Via bluetooth ziet de app of men dicht bij iemand is geweest. De app weet niet waar men was of wie men is.

Als iemand voorbij fietst die corona heeft, is het het bluetoothsignaal sterk genoeg omdat men dicht bij elkaar was maar omdat dat zo kort duurde, is de kans op besmetting heel klein.

Wanneer men dicht bij iemand in de bioscoop is geweest, kun je wel een melding krijgen. Het bluetoothsignaal was sterk genoeg en men is langere tijd dicht bij elkaar in de buurt geweest.

Download de CoronaMelder-app in de App Store, op Google Play of op Huawei App Gallery

Bron: coronamelder.nl